Jean Dubuffet (1901-1985)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Jean Dubuffet
Jean Dubuffet (1901-1985)

Jean Dubuffet (1901-1985)

Jean DUBUFFET (Le Havre 1901 - Parijs 1985)

Dubuffet bezocht de kunstacademie in zijn geboorteplaats Le Havre en ging in 1918 naar Parijs. In 1944 en 1946 vonden tentoonstellingen van zijn nieuwe werk plaats in Parijs. In 1947 waren zijn schilderijen ook te zien in New York. Jean Dubuffet schilderde in een wilde stijl en gebruikte niet alleen verf. Hij verwerkte ook asfalt en gebroken glas in zijn schilderijen.Jean Dubuffet had een grote belangstelling voor tekeningen van kinderen, geestelijk minder begaafden en gedetineerden. Hiervan legde hij een grote verzameling aan. Hij noemde deze kunst Art Brut. Later werd het werk van Dubuffet en dat van zijn volgers aangeduid met deze term.Aan het begin van de jaren vijftig ontstond een belangrijke serie figuren onder de noemer Corps de dames. Later schilderde Jean Dubuffet ook landschappen en stadsgezichten. Veel aandacht van de pers ging uit naar het brute karakter van deze schilderijen. De rebelse humor van Dubuffet kreeg te weinig aandacht. In het midden van de jaren vijftig ontstond de serie "Tableaux d'Assemblages", waarbij hij gestructureerde en gekleurde doeken in stukken sneed, om deze vervolgens als een moza_ek weer aan elkaar te plakken.Aan het begin van de jaren zestig vonden zowel in Parijs als New York grote overzichtstentoonstellingen van Jean Dubuffet plaats. Later kreeg zijn werk ook de aandacht in Amsterdam en Londen.In de jaren zestig begon Jean Dubuffet met plastics te werken, waardoor zijn werk nog driedimensionaler werd. Er ontstonden zowel schilderijen met reliëf als losstaande objecten. Er volgden spoedig opdrachten voor grote openbare objecten en theaterdecors.Aan het einde van zijn leven publiceerde Dubuffet enkele boeken over Art Brut en zijn eigen kunst.

Aangeboden items
1
Verkochte items
5
Nationaliteit
Frans Frans  
Links
Favoriet
filters
Jean Dubuffet - 5 boekwerken kopen? Bied vanaf 60!
Jean Dubuffet (1901-1985) Frans 5 boekwerken
Techniek Softcover
Afmetingen 27 x 22 cm (h x b)
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Jean Dubuffet

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jean Dubuffet? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jean Dubuffet. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jean Dubuffet en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jean Dubuffet te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jean Dubuffet!

Volg het aanbod kunst van Jean Dubuffet te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jean Dubuffet te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jean Dubuffet instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jean Dubuffet kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jean Dubuffet!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jean Dubuffet kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jean Dubuffet en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jean Dubuffet via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jean Dubuffet of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jean Dubuffet?

Kunst kopen van Jean Dubuffet begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jean Dubuffet, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jean Dubuffet. Om meer kans te maken om de Jean Dubuffet te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jean Dubuffet! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.