Johan D. Scherft (1891-1969)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Johan D. Scherft
Johan D. Scherft (1891-1969)

Johan D. Scherft (1891-1969)

Johan D. SCHERFT (Den Haag 1891 - Den Haag 1969)

Scherft kwam uit een eenvoudig gezin. Na de lagere school ging hij als drukkersleerling bij Drukkerij H.P. de Swart in de Oude Molstraat werken. In de weinige tijd die hij overhield trok hij er met zijn neef op uit om naar de natuur te tekenen en te schilderen.Hij begon ook een kunstzaal, waar grafiek werd ge_xposeerd van onder anderen James Ensor, Picasso, Paul Citroen en Willem Rozendaal. Het bijzondere van Johans bedrijf was de goede relatie met grafische kunstenaars die er hun werk lieten drukken, zoals Dirk van Gelder en Thijs Mauve. In 1943 kwam er een eind aan het bedrijf: de Duitsers vorderden op de etspers na de hele inboedel van de drukkerij. Na een verblijf in Zeist waar hij voor de broodnodige inkomsten etsjes maakte voor kerst- en nieuwjaarskaarten, keerde hij in 1954 weer terug naar Den Haag en startte Plaatdrukkerij Scherft, die een ruime klantenkring verwierf. Ook richtte hij in 1963 het Haags Grafisch Kunstcentrum op, een van de eerste grafische werkplaatsen in Nederland, waar kunstenaars hun ervaring op grafisch gebied konden vergroten en met druktechnieken konden experimenteren.Tussen zijn werk door bleef Johan Scherft actief als beeldend kunstenaar. Hij schilderde landschappen en stillevens in de stijl van de Haagse School. Ook aquarellen en tekeningen zijn er van hem bewaard gebleven en meer dan 140 etsen. Dat hij als drukker en als kunstenaar hogelijk werd gewaardeerd, blijkt wel uit het feit dat in 1969 in de Haagsche Kunstkring een in memoriam-tentoonstelling werd georganiseerd met etsen van hemzelf en van kunstenaars voor wie hij had gedrukt.

Aangeboden items
2
Verkochte items
32
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Johan D. Scherft - Mauritskade, den Haag kopen? Bied vanaf 35!
Johan D. Scherft (1891-1969) Nederlands Mauritskade, den Haag
Techniek Ets
Afmetingen 14 x 18 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Alleen in Passe-partout
Openingsbod
€ 35
Bied mee Bied mee
Johan D. Scherft - Kloosteringang St. Servaas Maastricht kopen? Bied vanaf 60!
Johan D. Scherft (1891-1969) Nederlands Kloosteringang St. Servaas Maastricht
Techniek Ets
Afmetingen 61 x 45 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Johan D. Scherft

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Johan D. Scherft? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Johan D. Scherft. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Johan D. Scherft en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Johan D. Scherft te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Johan D. Scherft!

Volg het aanbod kunst van Johan D. Scherft te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Johan D. Scherft te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Johan D. Scherft instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Johan D. Scherft kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Johan D. Scherft!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Johan D. Scherft kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Johan D. Scherft en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Johan D. Scherft via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Johan D. Scherft of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Johan D. Scherft?

Kunst kopen van Johan D. Scherft begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Johan D. Scherft, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Johan D. Scherft. Om meer kans te maken om de Johan D. Scherft te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Johan D. Scherft! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.