Kees Slegt (1946)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kees Slegt
Kees Slegt (1946)

Kees Slegt (1946)

Kunstenaar

Kees SLEGT (Amsterdam 1946)

Schilder, Graficus

Opleiding:

Kees Slegt volgde zijn opleiding aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam.

Hij woont en werkt te Amsterdam.

Kees Slegt schildert en etst, maar is vooral met het laatste bekend geworden. Hij heeft daarbij een geheel eigen techniek verworven. Deze is in de eerste plaats gebaseerd op het gebruik van aluminium als etsplaat in plaats van koper of zink. Dit stelt hem in staat kleuren helder te houden en vooral ook om wit te gebruiken. Daarnaast weet hij schilderachtige effecten te bereiken die ongekend zijn voor de traditionele etstechniek. Dit bereikt hij door op de etsplaat met een pasta met korrelige structuur te schilderen. Een oneindige hoeveelheid kleurnuances verkrijgt hij in slechts vijf drukgangen. Iedere drukgang gebruikt hij namelijk diverse kleuren naast elkaar.

De etsen van Kees Slegt lijken op het eerste gezicht abstract. Toch heeft Slegt altijd een figuratief uitgangspunt. Landschappen zijn vaak het uitgangspunt. Meer expliciet zijn het de 'bruggen' in het landschap die hem interesseren. Verbindingen tussen twee werelden. Zoals de brug die hij lijkt te slaan tussen de etskunst en de schilderkunst. In zijn schilderijen is dat ook te zien. Deze zijn, omgekeerd aan de etsen, vaak niet schilderachtig. Ze zijn geschilderd alsof ze gedrukt zijn, met strakke vormen en egale kleurvlakken. Bruggen stellen Slegt ook in staat om contrasten in kleur en vorm binnen een werk met elkaar te verbinden. Bruggen zijn uiteraard ook op te vatten als een mooie metafoor voor overleg en verdraagzaamheid.

Exposities en prijzen:

Frans Halsmuseum, Haarlem Nieuw Perspectief, Amsterdam Singer Museum, Laren Nieuw Perspectief, Utrecht De Vleeshal, Haarlem

Aangeboden items
1
Verkochte items
73
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Kees Slegt - K - 18 - kopen? Bied vanaf 120!
Kees Slegt (1946) K - 18 -
TechniekEts
Afmetingen98 x 93 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 120
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Kees Slegt

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Kees Slegt? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Kees Slegt. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Kees Slegt en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Kees Slegt te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Kees Slegt!

Volg het aanbod kunst van Kees Slegt te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Kees Slegt te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Kees Slegt instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Kees Slegt kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Kees Slegt!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Kees Slegt kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Kees Slegt en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Kees Slegt via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Kees Slegt of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Kees Slegt?

Kunst kopen van Kees Slegt begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Kees Slegt, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Kees Slegt. Om meer kans te maken om de Kees Slegt te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Kees Slegt! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.