Lucie van Dam van Isselt (1871-1949)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Lucie van Dam van Isselt
Lucie van Dam van Isselt (1871-1949)

Lucie van Dam van Isselt (1871-1949)

Lucie van DAM VAN ISSELT (Bergen op Zoom, 1871 - Den Haag, 1947)

Lucie van Dam van Isselt volgde als opgroeide jongedame in Kampen teken- en schilderlessen van Johannes Daniel Belmer. Ze volgde van 1891 tot 1894 een opleiding aan de Haagse Academie en begon vanaf dat laatste jaar te exposeren, voornamelijk tekeningen.

Tussen 1907 en 1911 heeft zij aan geen enkele tentoonstelling deelgenomen, deze periode beschouwde ze later voornamelijk als een studie- en bezinningstijd. Nieuw elan kreeg ze van de Belgische kunstenaar Théo van Rijsselberghe (1862-1926). Op zijn aanraden verbreedde zij in 1908 haar werkterrein door bij haar oude vriend Auguste Morisot (1857-1951), hoogleraar aan de Ecole des Beaux Arts in Lyon, les te nemen in schilderen, etsen en lithograferen. Vermoedelijk heeft zij en route ook enige tijd in Parijs doorgebracht.

Lucie besloot zich uiteindelijk te specialiseren in het schilderen van bloemen en kleine stillevens; haar debuut daarmee maakte zij op de eerste Domburgsche Tentoonstelling.

Aangeboden items
0
Verkochte items
7
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Lucie van Dam van Isselt (1871-1949) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Lucie van Dam van Isselt (1871-1949) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 62 mensen die Lucie van Dam van Isselt (1871-1949) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Lucie van Dam van Isselt

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Lucie van Dam van Isselt? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Lucie van Dam van Isselt. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Lucie van Dam van Isselt en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Lucie van Dam van Isselt te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Lucie van Dam van Isselt!

Volg het aanbod kunst van Lucie van Dam van Isselt te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Lucie van Dam van Isselt te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Lucie van Dam van Isselt instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Lucie van Dam van Isselt kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Lucie van Dam van Isselt!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Lucie van Dam van Isselt kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Lucie van Dam van Isselt en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Lucie van Dam van Isselt via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Lucie van Dam van Isselt of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Lucie van Dam van Isselt?

Kunst kopen van Lucie van Dam van Isselt begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Lucie van Dam van Isselt, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Lucie van Dam van Isselt. Om meer kans te maken om de Lucie van Dam van Isselt te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Lucie van Dam van Isselt! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.