• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Marinus Boezem (1934)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Marinus Boezem
Marinus Boezem (1934)

Marinus Boezem (1934)

Kunstenaar

Marinus BOEZEM (Leerdam 1934)

Conceptueel kunstenaar, beeldhouwer, schilder, graficus.

Opleiding:

Marinus Boezem genoot zijn opleiding aan de Academie Artibus in Utrecht en de Vrije Academie in Den Haag, welke hij ieder een jaar bezocht.

Marinus Boezem is een van de eerste Nederlandse conceptuele kunstenaars en erg invloedrijk geweest voor de Nederlandse beeldende kunst. Hij maakt sinds de jaren ’60 conceptuele kunst waarbij openbare ruimte een belangrijke rol speelt. Thema’s in Boezems werk zijn lucht, weer, wind, licht en beweging; deze komen zowel voor in zijn conceptuele kunst als in zijn beeldhouwwerk uit latere jaren. Landschappen zijn ook al sinds het begin van zijn kunstenaarschap van belang; zo stelde hij in 1960 een stuk polder tentoon als ready made. In de jaren ’80 en ’90 worden landschappen belangrijker in Boezems kunst en is zijn werk te beschouwen als land art. Een voorbeeld hiervan is De Groene Kathedraal, waarbij 174 populieren werden geplant in de vorm van een gotische kathedraal. Vanaf de jaren ’90 ging Boezem, naast kunst in de openbare ruimte, ook videowerken maken.

Exposities en prijzen:

Het werk van Marinus Boezem is tentoongesteld in toonaangevende musea zoals het Stedelijk Museum Amsterdam, waar zijn werk al was vertegenwoordigd in de befaamde tentoonstelling ‘Op losse schroeven’ in 1969. Ook was zijn werk onderdeel van de beroemde ‘When attitudes become form’ expositie in datzelfde jaar in Bern. Sindsdien heeft Boezem verschillende solotentoonstellingen gehad. Zijn werk is opgenomen in onder meer de belangrijkste Nederlandse musea en in het New Yorkse Museum of Modern Art.

Aangeboden items
1
Verkochte items
16
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (29 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Aftersale
Marinus Boezem - The Vanishing of Time kopen? Bied vanaf 175!
Marinus Boezem - The Vanishing of Time

Grafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorKunstbedrijf

Eindtijd 13-09-2022 om 22:49

Jaartal2008
TechniekComputerprint
Afmetingen28 cm x 19.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout

Kunst kopen van Marinus Boezem

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Marinus Boezem? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Marinus Boezem. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Marinus Boezem en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Marinus Boezem te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Marinus Boezem!

Volg het aanbod kunst van Marinus Boezem te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Marinus Boezem te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Marinus Boezem instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Marinus Boezem kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Marinus Boezem!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Marinus Boezem kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Marinus Boezem en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Marinus Boezem via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Marinus Boezem of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Marinus Boezem?

Kunst kopen van Marinus Boezem begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Marinus Boezem, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Marinus Boezem. Om meer kans te maken om de Marinus Boezem te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Marinus Boezem! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.