Mikawachi (1603-1967)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Mikawachi
Mikawachi (1603-1967)

Mikawachi (1603-1967)

Keramist

MIKAWACHI - porselein, ook bekend als Hirado-keramiek 


Een verfijnde vorm van Japans porselein dat zijn oorsprong vindt in de Tokugawa-periode (1603-1867). Het wordt vervaardigd in de ovens van Mikawachi, gelegen op het betoverende eiland Hirado in de provincie Hizen, nu onderdeel van de prefectuur Nagasaki. Hoewel de ovens in de 17e eeuw werden opgericht door Koreaanse pottenbakkers, begon de ware glorie pas in 1751, toen ze onder de bescherming van de prins van Hirado kwamen. Het was op dat moment dat ze begonnen met het creëren van het kenmerkende volledig witte en blauw-witte porselein waar ze wereldberoemd om werden.

Het porselein van Mikawachi wordt gekenmerkt door zijn fijne, witte textuur en wordt vaak versierd met minutieus geschilderde landschappen, bomen, bloemen of sierlijke figuren in een subtiel onderglazuur blauw. De figuren van spelende Chinese jongens (karako) zijn bijzonder opvallend. Naast schilderingen werden ook reliëfdecoraties en kleurglazuren, vooral in donkerbruin, toegepast. De ambachtslieden produceerden een breed scala aan objecten, variërend van waterdruppelaars, kleine wierookbranders en penseelsets tot inkt paletten en gebeeldhouwde dierenfiguren.
De periode van vorstelijke bescherming duurde voort tot 1843, waarna de kwaliteit van Mikawachi-porselein geleidelijk afnam.
Aangeboden items
1
Verkochte items
0
Nationaliteit
Japans Japans  
Links
Favoriet
filters
Mikawachi - Hirado ware kopen? Bied vanaf 75!
Mikawachi (1603-1967) Japans Hirado ware
Afmetingen9 x 12 cm (h x b)
GesigneerdGemerkt/Merksticker
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee

Design kopen van Mikawachi

Wilt u graag design kopen van Mikawachi? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke designobjecten van Mikawachi. Betaalbare en exclusieve design van Mikawachi en andere erkende ontwerpers en fabrikanten is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle designobjecten van Mikawachi te koop bij Kunstveiling!

Volg het aanbod design van Mikawachi te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod design van Mikawachi te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Mikawachi instellen als favoriet. Wanneer er nieuwe Mikawachi design in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle designobjecten van uw favoriete designers of kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk design van Mikawachi!

Waarom via Kunstveiling designobjecten van Mikawachi kopen?

Via Kunstveiling koopt u designobjecten van Mikawachi en andere erkende ontwerpers en fabrikanten tegen veilingprijzen. Design kopen van Mikawachi via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe items in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf design van Mikawachi of andere erkende designers of fabrikanten verkopen. Meer over het verkopen via Kunstveiling leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een design item van Mikawachi?

Design kopen van Mikawachi begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een designobject van Mikawachi, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het item, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op design van Mikawachi. Om meer kans te maken om het designobject van Mikawachi te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het designobject helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere design items van Mikawachi! Let op: lees voordat u gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.