Paul Overhaus (1935-2014)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Paul Overhaus
Paul Overhaus (1935-2014)

Paul Overhaus (1935-2014)

Kunstschilder, Beeldhouwer, Graficus

Paul OVERHAUS (Amsterdam 1935 - Amsterdam 2014)

Paul Overhaus (1935-2014): Abstracte Expressie en Emotionele Diepgang in de Kunst

Paul Overhaus, geboren in 1935 en overleden in 2014, was een befaamde kunstenaar wiens werk een unieke combinatie van abstractie en emotionele diepgang belichaamde. Zijn artistieke reis omvatte een spectrum van kleuren, vormen en texturen die een diepgaande reflectie van zijn innerlijke wereld en ervaringen weerspiegelden.

Overhaus' werk valt op door zijn kenmerkende abstracte stijl, waarbij hij kleuren en vormen gebruikte om gevoelens en emoties uit te drukken zonder zich te binden aan letterlijke voorstellingen. Zijn schilderijen bieden kijkers een ruimte voor interpretatie en introspectie, en ze nodigen uit tot contemplatie over de complexiteit van menselijke gevoelens.


Zijn kleurgebruik en textuurlagen voegden diepte en gelaagdheid toe aan zijn kunstwerken, waardoor ze een zekere tastbaarheid en levendigheid kregen. Overhaus was bedreven in het vastleggen van de essentie van menselijke ervaringen en universele emoties in zijn abstracte composities.


Met tentoonstellingen in gerenommeerde galerijen en kunstevenementen, verwierf Paul Overhaus erkenning van zowel critici als kunstliefhebbers. Zijn werk heeft mensen geïnspireerd om dieper na te denken over de relatie tussen kunst en emotie, en zijn nalatenschap blijft voortleven in de kunstwereld.


Paul Overhaus' vermogen om abstracte vormen te gebruiken om emoties te communiceren, markeert hem als een unieke en invloedrijke kunstenaar. Zijn werk blijft een bron van introspectie en bewondering, en zijn bijdrage aan de wereld van de beeldende kunst wordt nog steeds gevierd door kunstenaars en liefhebbers over de hele wereld.Zijn omvangrijke oeuvre omv

Aangeboden items
0
Verkochte items
601
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Paul Overhaus (1935-2014) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 601 items van Paul Overhaus (1935-2014) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 188 mensen die Paul Overhaus (1935-2014) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Paul Overhaus

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Paul Overhaus? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Paul Overhaus. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Paul Overhaus en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Paul Overhaus te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Paul Overhaus!

Volg het aanbod kunst van Paul Overhaus te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Paul Overhaus te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Paul Overhaus instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Paul Overhaus kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Paul Overhaus!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Paul Overhaus kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Paul Overhaus en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Paul Overhaus via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Paul Overhaus of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Paul Overhaus?

Kunst kopen van Paul Overhaus begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Paul Overhaus, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Paul Overhaus. Om meer kans te maken om de Paul Overhaus te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Paul Overhaus! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.