Rien Goené (1929-2013)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Rien Goené
Rien Goené (1929-2013)

Rien Goené (1929-2013)

Kunstschilder, Beeldhouwer

Rien GOENÉ (Utrecht, 1929)

Opleiding aan de Utrechtse academie Artibus.

Hier koos Rien Goené naast de vrije schilderkunst voor "monumentale vormgeving". Zijn veelal abstracte kunst is voortdurend aan verandering onderhevig. Toch is elk nieuw werk duidelijk van zijn hand en vaak gekenmerkt door aan de ene kant Cobra-achtige speelse kleurrijke vitaliteit en aan de andere kant vormdiscipline. Kracht in lijn en beweging nastrevend, moet Goen_ zijn anarchistische vitaliteit met ijzeren hand bestrijden.

Zijn inspiratie vindt hij in de actualiteit en in de natuur. De vormoplossingen die hij hier vindt, past hij toe in zijn beelden. Zoals veel moderne beeldhouwers, is hij daarbij niet tevreden met een exacte weergave van het waargenomene. Veruit de belangrijkste eigenschap die een beeld volgens Goen_ moet bezitten, is het vermogen iets op te roepen bij de toeschouwer.

Aangeboden items
6
Verkochte items
40
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Rien Goené - ‘kommunicatie’ kopen? Bied vanaf 350!
Rien Goené (1929-2013) Nederlands ‘kommunicatie’
TechniekKlei
Afmetingen23 cm x 19 cm x 10 cm (h x b x d)
Gewicht1400 g
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 350
Bied mee Bied mee
Rien Goené - ‘Bloemen’ kopen? Bied vanaf 495!
Rien Goené (1929-2013) Nederlands ‘Bloemen’
TechniekOlieverf
Afmetingen51 cm x 41 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 495
Bied mee Bied mee
Rien Goené - olieverf uit 1954 - Nijverdal - INGELIJST - 23529 kopen? Bied vanaf 645!
Rien Goené (1929-2013) Nederlands olieverf uit 1954 - Nijverdal - INGELIJST - 23529
TechniekOlieverf
Afmetingen44 cm x 60 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerBoard
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 645
Bied mee Bied mee
Rien Goené - Cosmos kopen? Bied vanaf 1250!
Rien Goené (1929-2013) Nederlands Cosmos
TechniekBrons
Afmetingen35 cm x 25 cm x 20 cm (h x b x d)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 1.250
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Rien Goene

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Rien Goene? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Rien Goene. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Rien Goene en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Rien Goene te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Rien Goene!

Volg het aanbod kunst van Rien Goene te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Rien Goene te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Rien Goene instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Rien Goene kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Rien Goene!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Rien Goene kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Rien Goene en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Rien Goene via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Rien Goene of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Rien Goene?

Kunst kopen van Rien Goene begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Rien Goene, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Rien Goene. Om meer kans te maken om de Rien Goene te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Rien Goene! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.