Tapio Wirkkala (1915-1985)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Tapio Wirkkala
Tapio Wirkkala (1915-1985)

Tapio Wirkkala (1915-1985)

Kunstenaar, Designer

De Finse ontwerper Tapio Wirkkala studeerde beeldhouwkunst aan de Taideteollinen Korkeakoulu in Helsinki en werkte vervolgens zowel als beeldhouwer als grafisch ontwerper. In de jaren veertig werkte hij als zelfstandige en later artistiek leider bij glasfabrikant Iittala, waar hij met Kaj Franck een prijs won en diverse modernistische en organische ontwerpen maakte. Hij verkreeg in deze periode veel bekendheid met zijn Kantarelli-vazen. Wirkkala werd zijn hele leven lang geassocieerd met Iittala. In de jaren vijftig werkte hij als artistiek leider bij zijn oude onderwijsinstelling en was hij werkzaam bij Raymond Loewy in New York. Wirkkala maakte onder andere ontwerpen voor glas, meubelen, sculpturen, grafiek en publieke ruimtes. Deze ontwerpen variëren van gebruiksvoorwerpen die in het dagelijks leven terug te vinden zijn zoals verpakkingen en serviesgoed, tot unieke autonome kunstobjecten.

Aangeboden items
0
Verkochte items
15
Nationaliteit
Fins Fins  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Tapio Wirkkala (1915-1985) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 15 items van Tapio Wirkkala (1915-1985) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 20 mensen die Tapio Wirkkala (1915-1985) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Tapio Wirkkala

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Tapio Wirkkala? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Tapio Wirkkala. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Tapio Wirkkala en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Tapio Wirkkala te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Tapio Wirkkala!

Volg het aanbod kunst van Tapio Wirkkala te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Tapio Wirkkala te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Tapio Wirkkala instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Tapio Wirkkala kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Tapio Wirkkala!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Tapio Wirkkala kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Tapio Wirkkala en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Tapio Wirkkala via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Tapio Wirkkala of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Tapio Wirkkala?

Kunst kopen van Tapio Wirkkala begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Tapio Wirkkala, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Tapio Wirkkala. Om meer kans te maken om de Tapio Wirkkala te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Tapio Wirkkala! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.