Yaacov Agam (1928)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Yaacov Agam
Yaacov Agam (1928)

Yaacov Agam (1928)

Kunstschilder, Beeldhouwer, Graficus

Yaacov AGAM

Beeldend kunstenaar, schilder, beeldhouwer

Geboren op 5 november 1928 in Rishon LeZion

Opleiding:

1946 – 1950 Bezalel Academy of Art and Design in Jeruzalem

Woont en werkt in Israël en Parijs

Yaacov Agam groeide op in een religieuze familie. Hij is een belangrijke kunstenaar van de kinetische kunst. Vanaf de jaren 50 is zijn werk vooral abstract en kinetisch, wat erg typerend is voor hem als kunstenaar. Bij veel van zijn werken probeert hij om de betrachter te laten participeren. Een aantal bekende werken van Yaacov Agam zijn Double Metamorphosis III, Visual Music Orchestration en verschillende fonteinen in Parijs en Tel Aviv. Ook ontwierp Yaacov Agam in 1999 de trofee voor het Eurovisie songfestival.

Yaacov Agam heeft altijd een combinatie willen maken van kunst en techniek, vorm en kleur. Bij veel van zijn werken is het zo dat het kunstwerk verandert afhankelijk van de positie waar de betrachter zich bevindt. Daardoor zijn het veelzijdige kunstwerken en ‘maakt’ de betrachter als het ware zijn eigen kunstwerk.

Behoort tot de volgende stromingen/groepen: Kinetische Kunst

Exposities en prijzen:

Prijzen

1963 Biennale Sao Paulo

1970 Festival Internationale de la peinture Cagnes-sur-mer

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
1
Verkochte items
14
Nationaliteit
Israëlisch Israëlisch  Frans Frans  
Links
Favoriet
filters
Yaacov Agam - "Ne Bougez Pas (Gelb)" - Auflage 97 - signiert-nummeriert kopen? Bied vanaf 190!
Yaacov Agam (1928) Israëlisch Frans "Ne Bougez Pas (Geel)" Editie 97 - genummerd
TechniekZeefdruk
Afmetingen109 x 78 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 190
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Yaacov Agam

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Yaacov Agam? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Yaacov Agam. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Yaacov Agam en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Yaacov Agam te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Yaacov Agam!

Volg het aanbod kunst van Yaacov Agam te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Yaacov Agam te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Yaacov Agam instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Yaacov Agam kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Yaacov Agam!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Yaacov Agam kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Yaacov Agam en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Yaacov Agam via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Yaacov Agam of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Yaacov Agam?

Kunst kopen van Yaacov Agam begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Yaacov Agam, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Yaacov Agam. Om meer kans te maken om de Yaacov Agam te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Yaacov Agam! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.