Yves Brayer (1907-1990)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Yves Brayer
Yves Brayer (1907-1990)

Yves Brayer (1907-1990)

Yves BRAYER (18 november 1907-29 mei 1990) was een Franse schilder bekend om zijn schilderijen van het dagelijks leven.Hij werd geboren in Versailles en werd bekend in de jaren tussen de 1ste en de 2de wereldoorlog . Hij studeerde aan de academies in Parijs en Montparnasse vanaf 1924, en vervolgens aan de cole des Beaux-Arts .Hoewel hij onafhankelijk was en nooit tot een bepaalde stroming hoorde, was hij bevriend met Francis Gruber , de stichter van de Nouveau R_alisme school.Hij reisde vervolgens naar Spanje , waar de meesterwerken in het Prado Museum grote invloed op hem hadden. Na een verblijf in Marokko , ging hij naar Itali , waar hij de Grand Prix de Rome won in 1930.Vanaf 1934 vestigde hij zich terug in Parijs, waar hij zijn eerste solotentoonstelling had. Hij bleef in bezet Parijs tijdens de 2de wereldoorlog.Na de oorlog, reisde hij veel naar Mexico , Egypte , Iran , Griekenland , Rusland , de Verenigde Staten en Japan , in een poging om het licht en de kleuren van elk land vast te leggen. Hij was ge_nteresseerd in de technieken van de gravure van de koperplaat en lithografie en illustraties geproduceerd voor edities van auteurs als Charles Baudelaire en Paul Claudel . Hij cre_erde ook muurschilderingen en muur versieringen, wandtapijt cartoons, maquettes, sets en kostuums voor het Th__tre Fran

Aangeboden items
2
Verkochte items
3
Nationaliteit
Frans Frans  
Links
Favoriet
filters
Yves Brayer - Naakte Vrouw kopen? Bied vanaf 50!
Yves Brayer (1907-1990) Frans Naakte Vrouw
TechniekLitho
Afmetingen35 x 29 cm (h x b)
GesigneerdOngesigneerd/Drukgesigneerd
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Yves Brayer

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Yves Brayer? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Yves Brayer. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Yves Brayer en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Yves Brayer te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Yves Brayer!

Volg het aanbod kunst van Yves Brayer te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Yves Brayer te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Yves Brayer instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Yves Brayer kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Yves Brayer!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Yves Brayer kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Yves Brayer en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Yves Brayer via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Yves Brayer of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Yves Brayer?

Kunst kopen van Yves Brayer begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Yves Brayer, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Yves Brayer. Om meer kans te maken om de Yves Brayer te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Yves Brayer! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.