Christian Megert - Ingelijste zeefdruk - Verkocht

Christian Megert - Ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 50!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Christian Megert - Ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 50!
Christian Megert - Ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 50!Christian Megert - Ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 50!Christian Megert - Ingelijste zeefdruk kopen? Bied vanaf 50!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Christian Megert (1936)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekZeefdruk
DragerPapier
StijlAbstract
IngelijstIngelijst
Afmetingen69.5 x 69.5 cm (h x b)
Incl. lijst70.5 x 70.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage37/190
Zeefdruk van Christian Megert, ingelijst in een aluminium lijst zonder glas.

LET OP! Verzending alleen mogelijk binnen Nederland. Verzending 15,50, aangetekend 17,15
Christian Megert (geboren op 6 januari 1936 in Bern , Zwitserland , woont en werkt in Düsseldorf , Duitsland ) is een Zwitserse beeldhouwer , objectartiest , installatie en kinetische kunstenaar , bekend om zijn werk met spiegels. Christian Megert 2012 in de galerij Geiger in Konstanz

Christian Megert bezocht van 1952 tot 1955 de School voor Toegepaste Kunsten in Bern, hij ondernam van 1956 tot 1960 uitgebreide studiereizen naar Berlijn , Stockholm en Parijs en woonde de lokale kunst- en ambachtsscholen bij.

Hij had zijn eerste tentoonstelling in 1956 in Bern. Hij creëerde monochroom materiaal en structurele afbeeldingen, evenals sculpturen gemaakt van ijzer en kunsthars . Vanaf 1960 werden voornamelijk glas en spiegels gebruikt.

In 1961 schreef hij zijn manifest EEN NIEUWE RUIMTE ter gelegenheid van een tentoonstelling in Kopenhagen . Het manifest was een oproep om alles ruimtelijk te herdenken met behulp van kunst . Hij had verschillende tentoonstellingen samen met de groep ZERO , waarmee hij een reeks omgevingen en kinetische objecten creëerde. Ook uit dit jaar komt de eerste ruimtelijke omgeving van Megert, een spiegelkamer, die werd geïnstalleerd in de galerij van de Kopenhagen-kunstenaar Addi Køpcke. Aan één muur van de kamer hingen spiegelhoezen, die fragmenten van ruimte en bezoekers vermenigvuldigden en nieuwe ruimtes creëerden in eindeloze synthese.

In 1962 exposeerde hij in het Stedelijk Museum in Amsterdam , 1964 op de Zwitserse nationale tentoonstelling EXPO in Lausanne, in het Kunsthaus Zürich , Linz en Graz . In 1968 was hij op de 4de documenta in Kassel vertegenwoordigd met twee spiegelobjecten en een spiegelkamer. Megert bedekte de vloer en het plafond met spiegelvierkanten in deze kamer, waardoor een verticale, doorlopende spiegeling ontstond. Vanwege de visuele terugtrekking van de vloer, werd de waarnemer schijnbaar monumentaal in de hoogte en de grond uitgerekt. Het principe van spiegelwanden, linten en afbeeldingen werd ook door Megert buitenshuis geïmplementeerd. Vooral de gespiegelde natuurlijke ruimte met zijn veranderende lichtomstandigheden was de focus van deze installaties.

De spiegel is een industrieel vervaardigd materiaal dat Megert gebruikt om vormen te breken, te veranderen en uiteindelijk een nieuwe ruimte te creëren. De constructie van een dummy-ruimte met spiegelende reflectie is de specifieke techniek van Megert voor het produceren van de "NIEUWE RUIMTE" die vereist is in het Manifest. Beeld en echte ruimte interlock. Om dit te doen onderzoekt de kunstenaar reflecties in al zijn facetten en maakt het materiaal dynamischer door het te versnijden, collageren, versplinteren, overschilderen of beglazen. Naast de spiegel gebruikt hij ook folies, lichte kinetische objecten en gepolijste natuurstenen. In zijn kinetische objecten verwerkte Megert lichtbronnen zoals TL-buizen, die een speciale kleurigheid produceerden met verschillende gradaties van dekking van een tint. Seriële reeksen gekleurde elementen ontstonden die, in hun oneindig herhaalbare vermenigvuldiging, volledige kleurruimten creëerden.

In 1973 verhuisde Christian Megert naar Düsseldorf . Van 1976 tot 2002 was hij professor aan de afdeling Integratie van Schone Kunsten en Architectuur aan de kunstacademie van Düsseldorf . Hij creëerde tal van grote stenen sculpturen voor het muziekcentrum in Amsterdam, de stad Maastricht , de WestLB in Wesel , de Federale Tuinshow in Düsseldorf, het terraszwembad in Baden, de bankenvereniging Thun en voor de stad Vaduz in Liechtenstein .

In 2009 had Christian Megert een retrospectief in het Museum voor Betonkunst Ingolstadt en werd hij toegelaten tot de Stichting voor Betonkunst en Vormgeving Ingolstadt. Megert woont en werkt in Düsseldorf en Bern. (Wikipedia)

Conditie
ConditieZeer Goed
Ingelijst zonder glas, rechterbovenhoek lijst wijkt ietsje.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Voorthuizen, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,15

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Christian Megert (1936) 

Zwitsers ZwitsersDuits Duits Alle items van deze kunstenaar (1)

Geplaatst door  Cello1
Lid sinds 2016
1277 verkochte items
Alle items van deze verkoper (27)
70.5 cm
70.5 cm
69.5 cm
69.5 cm
Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieVoorthuizen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd27-8-2018 om 13:55
Eindtijd7-9-2018 om 20:44
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken