Dirkje Kuik - Ets: Studie Paleis op de dam - 1993 - Verkocht

Dirkje Kuik - Ets: Studie Paleis op de dam - 1993 kopen? Bied vanaf 60!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Dirkje Kuik - Ets: Studie Paleis op de dam - 1993 kopen? Bied vanaf 60!
Dirkje Kuik - Ets: Studie Paleis op de dam - 1993 kopen? Bied vanaf 60!Dirkje Kuik - Ets: Studie Paleis op de dam - 1993 kopen? Bied vanaf 60!Dirkje Kuik - Ets: Studie Paleis op de dam - 1993 kopen? Bied vanaf 60!Dirkje Kuik - Ets: Studie Paleis op de dam - 1993 kopen? Bied vanaf 60!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Dirkje Kuik (1929-2008)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1993
TechniekEts
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpArchitectuur
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen47 cm x 64.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage1/10
Ets van Dirkje Kuik. Titel: Studie Paleis op de dam. Jaar: 1993. Oplage: 2e en laatste staat, 1/10.  Afmetingen blad: H47 x b64.5m. Afmetingen voorstelling: H32 x b49cm. Het werk is rechts onderaan, gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild.


Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. We kunnen het werk ook verzenden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Dirkje Kuik (Utrecht, 7 oktober 1929 – aldaar, 18 maart 2008) was een Nederlands schrijfster, graficus, illustrator, tekenaar en transvrouw.

Levensloop
De in Utrecht wonende en werkende Dirkje werd geboren als William Diederich Kuik. In 1977 ging Kuik de voornaam Dirkje bezigen en in 1979 liet Kuik zich in een ziekenhuis in Londen opereren en ging sindsdien geheel door het leven als vrouw. Over haar operatie, haar belevenissen als genderdiasporapatiënt, zoals zij het noemde en hoe zij haar leven na de operatie weer oppakte schreef ze uitgebreid, met name in Huishoudboekje met rozijnen.
Kuik studeerde enige tijd aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam, was kunstrecensent bij Het Parool en tekende voor Vrij Nederland. In 1960 richtte Kuik samen met Joop Moesman en Henc van Maarseveen het grafisch gezelschap De Luis op. Deelnemende kunstenaars met uiteenlopende ideeën wisselden elkaar af gedurende twintig jaar.
Portret van William Diederich Kuik, 1963
Als graficus, illustrator en tekenaar legde ze zich toe op stadsgezichten, figuurvoorstellingen en portretten; daarnaast was ze schrijver en dichter. Als dichter debuteerde ze in 1969 met de bundel 45 Gedichten, nog onder de naam William D. Kuik. Het werk wordt gezien als belangrijke bijdrage tot de Nederlandse neoromantische stroming. Voor Utrechtse Notities uit 1969 ontving ze de Prozaprijs van de gemeente Amsterdam. De door Kuik zelf geïllustreerde feuilleton De held van het potspel uit 1974 werd bekroond met de Vijverbergprijs.
Van 1958-1963 en van 1968-1972 was ze lid van het genootschap Kunstliefde, een Utrechtse vereniging van kunstenaars en kunstminnaars, opgericht in 1807. Dirkje Kuik overleed in 2008 en werd in zeer besloten kring begraven op de plaatselijke Begraafplaats Soestbergen. Na haar dood werd een expositie ingericht bij Kunstliefde aan de Nobelstraat als drieluik, haar beeldend werk, een biografisch overzicht van haar leven en beeldend werk van tijdgenoten. In 2008 werd in haar voormalig woonhuis aan de Oudekamp 1 te Utrecht een museum ter ere van haar werk ingericht, dat zo'n vier jaar heeft bestaan. Vanuit de stichting "Dirkje Kuik" wordt haar artistieke nalatenschap beheerd.Conditie
ConditieZeer Goed
Kleine vouw rechts boven in de hoek en plakresten op de zijkanten, van een vorige inlijsting. Goed ingelijst vallen beide onder de passe partout/in de lijst.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 13,50
Naar België € 21,95
Naar Duitsland € 21,95
Europese Unie € 21,95
ExtraBij een aankoopbedrag boven de € 500,- euro betaalt u een toeslag van (maximaal) € 7,50 voor extra verzekerde verzending

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie's-Gravenzande,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
Veilinggegevens
Starttijd23-5-2023 om 21:56
Eindtijd2-7-2023 om 20:48
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.