• Populair
  • Loopt vandaag af
  • 1e keer aangeboden
  • Vanaf 1 euro
  • Vandaag geplaatst
  • Laatste kans
  • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français

Jan Meefout - Bronzen beeldje: Vrouwenfiguur in schelp - Verkocht

Jan Meefout - Bronzen beeldje: Vrouwenfiguur in schelp kopen? Bied vanaf 495!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 569,25 (Incl. 15% veilingkosten)

Vergelijkbaar item plaatsen
Jan Meefout - Bronzen beeldje: Vrouwenfiguur in schelp kopen? Bied vanaf 495!
Jan Meefout - Bronzen beeldje: Vrouwenfiguur in schelp kopen? Bied vanaf 495!Jan Meefout - Bronzen beeldje: Vrouwenfiguur in schelp kopen? Bied vanaf 495!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (172)

Lid sinds 2011
5369 verkochte items
Alle items van deze verkoper (362)
  • Jan Meefout (1915-1993)
TypeBeeld / Object
Periode1945 t/m 1999
TechniekBrons
StijlModern
OnderwerpNaakt
Afmetingen6 cm x 2 cm x 7.5 cm (h x b x d)
Gewicht240 gram
GesigneerdOngesigneerd
Bronzen beeldje van Jan Meefout, Vrouwen figuur in schelp.  Afmetingen: H6 x b2 x d7.5cm. Het werk is ongesigneerd.
Herkomst: familie van de kunstenaar.
Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Meefout kreeg zijn opleiding aan de Kunstnijverheidsschool Quellinus, de Nieuwe Kunstschool en bij Jan Bronner en Frits van Hall aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Hij woonde en was gedurende zijn gehele leven voornamelijk werkzaam in Amsterdam, waar hij docent houtbewerking was aan de lerarenopleiding en docent beeldhouwkunst aan de Academie voor Beeldende Vorming. Hij was gehuwd met de uit Berlijn afkomstige beeldhouwster (Alwine Bertha) Irmgard Stahl (1911-2001). Meefout was onder andere lid van Arti et Amicitiae, de Beroepsvereniging van Beeldende Kunstenaars BBK, het Nederlands Kunstenaars Genootschap en de Nederlandse Kring van Beeldhouwers NKVB.[bron?]

Meefout werkte het liefst met de materialen hout en steen, zijn favoriete onderwerp was de vrouw, vooral zijn eigen vrouw Irmgard. Hij wordt gezien als de beeldhouwer bij uitstek van de sensuele vrouwenfiguur, met ronde, mollige vormen van de enigszins gedrongen lichamen. De beelden neigen licht naar de abstractie, maar hij heeft de figuratie nooit verlaten. Meefout stond erom bekend dat hij zijn beelden niet graag verkocht.[bron?] Opdrachten, onder andere van de gemeente Amsterdam, verkreeg hij vaak via Hildo Krop met wie hij zich verwant voelde. Bekende creaties van hem zijn: Rustende Vrouw, dat hij eerst kleiner had uitgevoerd in Belgisch hardsteen; Olifant, de bronzen fontein in de Amsterdamse Sloterplas en Venus, dat deel uitmaakt van de Meefout-collectie van Museum Beelden aan Zee in Den Haag. Meefout heeft ook het doopvont gemaakt voor de Meinardskerk in het Friese Minnertsga.

Enkele maanden voor zijn overlijden maakte documentairemaker Ben Mathon nog een documentaire over Jan Meefout voor de Japanse publieke omroep NHK. Deze documentaire werd in 1993 al in High Definition opgenomen en was daarmee de eerste Nederlandse HDTV-productie die ook in dit format werd uitgezonden in Japan.


ConditieZeer Goed

In zeer goede staat

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 569,25(Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:05-05-2022 om 20:21
Eindtijd:16-05-2022 om 19:47
Biedingen (1)
xaverius10
16 mei / 18:34
€ 495
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.