• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Klaas Gubbels - Houtsnede: 1990 - Verkocht

Klaas Gubbels - Houtsnede: 1990 kopen? Bied vanaf 475!
Dit item is verkocht Toon item

Verkoopprijs: € 546,25 (Incl. 15% veilingkosten)

Vergelijkbaar item plaatsen
Klaas Gubbels - Houtsnede: 1990 kopen? Bied vanaf 475!
Klaas Gubbels - Houtsnede: 1990 kopen? Bied vanaf 475!Klaas Gubbels - Houtsnede: 1990 kopen? Bied vanaf 475!Klaas Gubbels - Houtsnede: 1990 kopen? Bied vanaf 475!Klaas Gubbels - Houtsnede: 1990 kopen? Bied vanaf 475!
Vergelijkbaar item plaatsen
Verkoper

Geplaatst door  KiewitKunst
FA. (173)

Lid sinds 2011
5412 verkochte items
Alle items van deze verkoper (313)
  • Klaas Gubbels (1934)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1990
TechniekHout/Linosnede
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpStilleven
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen70 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Houtsnede van Klaas Gubbels uit 1990. Afmetingen blad: H70 x b50cm. Afmetingen voorstelling: H56.5 x b50cm. Het werk is rechtsonder gesigneerd door de kunstenaar. De authenticiteit van dit werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat kan, op aanvraag, worden gemaild.


Verzenden/ophalen:
Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag
(Scheveningen), Rotterdam en Delft en 5 minuten van het strand). De termijn voor het
ophalen , bij vooruitbetaling, is zeer ruim, m.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs
maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de
bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden via Post.nl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Klaas Gubbels (Rotterdam, 19 januari 1934) is een Nederlands kunstenaar. Het meest bekend is hij met zijn stillevens van tafels, stoelen en koffiekannen.
Inhoud

Levensloop
Klaas Gubbels maakte op zesjarige leeftijd het bombardement op zijn geboortestad Rotterdam mee. Zijn jeugd speelde zich enerzijds af tussen uitgebrande en ruïneuze huizen in de binnenstad, anderzijds bij zijn grootouders, die aan het Balkengat (nu Balkenstraat) woonden, vlakbij een haventje van een houtkoperij aan de Delfshavense Schie.
Gubbels kwam in aanraking met de beeldende kunst via zijn vader Kees Gubbels (1894-1974), die in de oorlog Kunsthandel De Brug oprichtte. In de jaren vijftig volgde Gubbels verscheidene opleidingen. De opleiding reclameschilderen volgde hij van 1949 tot 1951 aan de Technische school in Rotterdam. Daarna vond hij werk op het reclame-atelier van de Rotterdamse Bijenkorf. Vervolgens volgde hij van 1951 tot 1952 een avondcursus aan de Academie van Beeldende Kunsten Rotterdam. Als gevolg van de scheiding van zijn ouders vertrok Gubbels in februari 1952 naar Arnhem, waar hij van 1952 tot 1958 studeerde aan de Academie Kunstoefening te Arnhem. Daarnaast volgde hij ook avondlessen in beeldhouwkunde. Gubbels deed geen eindexamen uit vrees te zakken op het onderdeel kunstgeschiedenis.
In de jaren zeventig was Klaas Gubbels als docent verbonden aan de Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam, tegenwoordig Willem de Kooning Academie, samen met andere schilders en grafici als Hannes Postma en beeldhouwer Kees Franse. Gubbels werkt in Arnhem op zijn atelier in het koetshuis van landgoed Lichtenbeek of in Frankrijk in de Ardèche.
Tentoonstellingen
In 1955 had Gubbels tezamen met Just Sark zijn eerste expositie in de universiteitsmensa in Utrecht, en bij boekhandel De Violier in Den Haag, in 1965 zijn eerste buitenlandse, in Lissabon en Parijs. Aan het eind van 2004 en in het begin van 2005 vond er een grote retrospectieve tentoonstelling van zijn werk plaats in het Museum voor Moderne Kunst Arnhem. Tien jaar later werd de tachtigste verjaardag van Gubbels gevierd met een speciale thema-tentoonstelling op Paleis Soestdijk (september tot november 2014).
Het werk van Gubbels is vertegenwoordigd in diverse grote Nederlandse musea en in de bedrijfscollecties van bijvoorbeeld Ahold, Akzo en TNT.
Werk
In verloop van tijd zijn de kunstwerken van Klaas Gubbels steeds abstracter geworden. Het valt in eerste instantie te bezien als eenkennig, vanwege het beperkte aantal aan visuele thema's. Maar dit is ook juist weer de kracht en charme van zijn kunstwerken, volgens sommigen. Hij gebruikt daarnaast ook een veelvoud aan technieken en materialen, zoals: fotografie, litho, houtsnede, wandschildering, collage, objet trouvé, glas en metaal.
Zijn werk heeft raakvlakken met kunstwerken van kunstenaars als Giorgio Morandi en Amedeo Modigliani en lijkt beïnvloed door Marcel Duchamp, Man Ray en George Segal.
Overig
In 2013 verscheen ter gelegenheid van de vijfenzeventigste verjaardag van Jan Siebelink een speciale uitgave met fragmenten uit Knielen op een bed violen en tien daarop geïnspireerde houtsneden van Gubbels.
ConditieZeer Goed

Rechts onderaan, zit langs de rand een lichte vouw(zie foto). Goed ingelijst, valt dit in de lijst/onder de passe-partout.

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Dit item is verkocht voor 546,25(Incl. 15% veilingkosten)
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:01-07-2022 om 21:54
Eindtijd:08-07-2022 om 19:41
Biedingen (1)
berdienw
08 jul. / 19:32
€ 475
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.