Lou Strik - ambachtelijk Grafisch meesterwerkje - Hout/Linosnede "met de trein" gesigneerd - Verkocht

Lou Strik - ambachtelijk Grafisch meesterwerkje - Hout/Linosnede "met de trein" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Lou Strik - ambachtelijk Grafisch meesterwerkje - Hout/Linosnede "met de trein" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!
Lou Strik - ambachtelijk Grafisch meesterwerkje - Hout/Linosnede "met de trein" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Lou Strik - ambachtelijk Grafisch meesterwerkje - Hout/Linosnede "met de trein" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Lou Strik - ambachtelijk Grafisch meesterwerkje - Hout/Linosnede "met de trein" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Lou Strik - ambachtelijk Grafisch meesterwerkje - Hout/Linosnede "met de trein" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Lou Strik - ambachtelijk Grafisch meesterwerkje - Hout/Linosnede "met de trein" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Lou Strik - ambachtelijk Grafisch meesterwerkje - Hout/Linosnede "met de trein" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!Lou Strik - ambachtelijk Grafisch meesterwerkje - Hout/Linosnede "met de trein" gesigneerd kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Lou Strik (1921-2001)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekHout/Linosnede
DragerPapier
OnderwerpFiguren
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen25 x 20 cm (h x b)
Passe-partout50 x 40 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Een biografische schets

    door Anneke Kuyper-Strik

    Lou Strik werd geboren op 8 december 1921 in Eindhoven als enig kind van Piet Strik en Anna Loeven. De leden van deze Strik (‘Snare’) familie, genoemd naar een voorvader van een stroper, waren temperamentvolle en koppige mensen, donker en Spaans van uiterlijk, boeren en ambachtslieden. Van de Loeven-kant van de familie kwamen leraren en priesters, trots en twistziek. Er was een helderziende grootmoeder en een ‘esoterische’ oom. Familietrekken, de invloed van de katholieke kerk en het aardse heidendom van Brabant hadden invloed op Striks karakter dat zich later in zijn prenten zou manifesteren.

    Van 1940-1945 volgde Strik lessen aan de Kunstacademie in Den Bosch.

    In 1945 verhuisde hij naar Amsterdam om te studeren aan de Rijksakademie, in tekenen, schilderen en later in de grafische kunsten, koper- en houtgravure.

    In 1952 won hij de zilveren medaille van de Prix de Rome wedstrijd voor de kopergravure Pan en Syrinx. Ook studeerde hij postzegelgravure en -ontwerp, wat resulteerde in de reeks Kinderzegels en de reeks Admiraal De Ruyter.

    In 1948 trouwde Strik met Dine Vollema en ze kregen twee kinderen, een zoon genaamd Peter Jelle en een dochter Maartje. (Later in haar leven werd ze zelf een volleerd schilder). In 1954 werd hij leraar aan de Academie in Den Bosch voor grafische kunsten en tekenen, tot 1969.

    Daarna werd hij tot 1978 aangesteld aan de Kunstacademie voor Leraren in Tilburg.

    In 1978 keerde hij terug naar de Academie in Den Bosch en gaf daar les tot aan zijn pensionering. Strik stond bekend als een toegewijde en gepassioneerde leraar, die op een persoonlijke en vertrouwelijke manier met zijn leerlingen omging.

    Tot 1980 was Strik actief lid van de besturen en jurypanels van verschillende kunstverenigingen zoals de Grafische, St. Lucas, Binding en vooral Arti et Amicitiae in Amsterdam. Arti werd zijn tweede thuis, waar hij zijn vrienden en collega's ontmoette. Daar organiseerde hij en nam hij deel aan vele tentoonstellingen.

    Toen Strik in 1981 met pensioen ging als leraar, raakte hij meer betrokken bij het Ex libris Genootschap, werkte vaak in opdracht en reisde zijn prenten de hele wereld over, zeer gewaardeerd door alle verzamelaars. Zijn vriend Jan Rhebergen bevorderde alle contacten en uitwisselingen met de Oost-Europese kunstenaars. Strik voelde zich bij hen thuis en reisde vaak naar deze graafschappen.

    In 1970 werd zijn eerste huwelijk ontbonden en ontmoette hij zijn tweede vrouw Anneke Kuyper, een collega met wie hij alle facetten van het vak deelde: ze exposeerden samen, gaven allebei les aan verschillende kunstacademies en werkten beiden aan opdrachten voor het Ex libris Genootschap.

    In 1993 stierf zijn zoon en dit grote verdriet drukte zwaar op hem

    Strik overleed op 23 november 2001, bijna tachtig jaar oud.
Conditie
ConditieZeer Goed
  • mooie scherpe hout/linosnede. In puike conditie.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 7,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd4-9-2022 om 22:13
Eindtijd11-9-2022 om 22:47
Biedingen (3)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken