Mark Brusse - Litho, La reine de la nuit - Ingelijst

Mark Brusse - Litho, La reine de la nuit - Ingelijst kopen? Bied vanaf 150!
Mark Brusse - Litho, La reine de la nuit - Ingelijst kopen? Bied vanaf 150!Mark Brusse - Litho, La reine de la nuit - Ingelijst kopen? Bied vanaf 150!Mark Brusse - Litho, La reine de la nuit - Ingelijst kopen? Bied vanaf 150!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Mark Brusse (1937)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1981
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Afmetingen66 x 59 cm (h x b)
Incl. lijst91 x 73 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage11/70
Mark BRUSSE (Alkmaar 1937)

Schilder, beeldhouwer, graficus.

Opleiding:

Mark Brusse begon op zeventienjarige leeftijd aan zijn opleiding aan de kunstacademie in Arnhem.

Mark Brusse heeft na zij opleiding aan de kunstacademie veel gereisd, en overal gewerkt oa. Parijs, Berlijn, Japan, Korea en Ecuador. Maar hij woont vanaf 1960 vrijwel permanent in Parijs. Dit komt doordat hij in deze periode een contract bij een galerie kreeg aangeboden. Toch heeft hij dit contract vrij snel verbroken, dit omdat hij een beurs kreeg via Cees Nooteboom en in 1965 naar New York vertrok. In New York ontmoete hij bekende kunstenaars: Andy Warhol en Roy Lichtenstein. Sinds 1999 woont Mark Brusse weer in Parijs.

Het werk van Brusse wordt over het algemeen poëtisch genoemd. Zijn reizen en het terugkeren met impressies is een constante in zijn beeldend werk. Mark Brusse heeft veel sculpturen, collages en tekeningen, schilderingen gemaakt In de periode dat van Brusse drie maanden in Tokio verbleef (1983) is in het werk van Mark Brusse in zijn composities een bepaalde soberheid te zien evenals in het gebruik van zijn materialen.

Exposities en prijzen:

Exposities o.a. in: Parijs, Amsterdam, Breda, Eindhoven, Middelburg, Istanbul en Zurich

Mark Brusse is vertegenwoordigd in de collecties van Museum van Bommel van Dam in Venlo en CODA museum in Apeldoorn. Daarnaast is zijn werk opgenomen in de bedrijfscollecties van o.a. Fontijs kunstcollectie Eindhoven en Kunstcollectie KPN Den Haag.
Conditie
ConditieNieuwstaat
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Den haag, Nederland
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Veilinggegevens
Starttijd13-9-2022 om 16:57
Eindtijd27-9-2022 om 22:25
Openingsbod € 150
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieDen haag,  Nederland