Nicolaas Wijnberg - Kleurenlitho: Zuid Franse visser - Verkocht

Nicolaas Wijnberg - Kleurenlitho: Zuid Franse visser kopen? Bied vanaf 75!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Nicolaas Wijnberg - Kleurenlitho: Zuid Franse visser kopen? Bied vanaf 75!
Nicolaas Wijnberg - Kleurenlitho: Zuid Franse visser kopen? Bied vanaf 75!Nicolaas Wijnberg - Kleurenlitho: Zuid Franse visser kopen? Bied vanaf 75!Nicolaas Wijnberg - Kleurenlitho: Zuid Franse visser kopen? Bied vanaf 75!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Nicolaas Wijnberg (1918-2006)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Jaartal1947
TechniekLitho
DragerPapier
StijlModern
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen63 x 47 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Kleurenlitho uit de serie schilders prenten van Nicolaas Wijnberg. Titel: Zuid Franse visser. Afmetingen blad: H63 x b48cm. Afmetingen blad: H63 x b47 cm. Afmetingen voorstelling: H49 x b44cm. Het werk is links onderaan, met potlood, gesigneerd door de kunstenaar.




Wijnberg werd opgeleid aan de Grafische School te Amsterdam, waar hij tekenles kreeg van Jos Rovers, en aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in diezelfde plaats. Als kunstschilder was hij een autodidact.
Wijnberg was een actief op meerdere terreinen. In 1942 werd zijn kunstschilderwerk voor het eerst tentoongesteld. Nadat hij in de laatste jaren van de Tweede Wereldoorlog ondergedoken had gezeten, richtte hij in 1945, samen met Hans Snoek en Hans van Norden de eerste jeugdballetgroep ter wereld op, het bekende Scapino Ballet. Met Van Norden en Theo Kurpershoek begon hij eind jaren veertig ook de kunst schilders vereniging De Realisten, een modern-figuratieve groepering die zich afzette tegen de abstracte kunst van Cobra en Vrije Beelden. Zijn werk werd zowel in eigen land als daarbuiten geëxposeerd. Hij was in 1952 medeoprichter van de Vereniging van Beoefenaars der Monumentale Kunsten.
Wijnberg heeft talloze dichtbundels en romans geïllustreerd en/of van een omslagtekening voorzien. Hij begon daarmee in 1943, door de clandestien uitgegeven novelle Nymphale van A. van Pelt met tekeningen en vignetten te versieren. Verder ontwierp hij omslagen voor de boeken van W.F. Hermans, enkele onder het pseudoniem Montevino. Ook gaf Wijnberg de Literaire Reeks De Witte Olifant van uitgeverij G.A. van Oorschot een gezicht.
Naast zijn werk als kunstenaar was Wijnberg vanaf 1958 redacteur beeldende kunst van het literaire tijdschrift Tirade, voerde hij van 1965 tot 1970 een kunsthandel en bekleedde hij later het eerste hoogleraarschap scenografie aan de Jan van Eyck Academie te Maastricht. Wijnberg kreeg de H.N. Werkmanprijs 1966 toegekend en in 2000 ontving hij de oeuvreprijs van het Fonds voor Beeldende Kunsten, Vormgeving en Bouwkunst.
Nicolaas Wijnberg overleed op 87-jarige leeftijd in het Larense Rosa Spier Huis, waar hij toen al enige jaren woonde.

Verzenden: onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.



Conditie
ConditieGoed
De voorstelling is in goede staat. De randen om het werk zijn licht verkleurd door een vorige inlijsting en wat kleine kreukels. Goed ingelijst valt dit in de lijst/onder de passe-partout.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: 's-gravenzande, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 10 kg.
Binnen Nederland € 12,95
Naar België € 21,95
Naar Duitsland € 21,95
Europese Unie € 21,95
Wereldwijd € 50,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd10-2-2022 om 9:14
Eindtijd7-7-2022 om 13:00
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken