Ria Exel - Nieuwe Haagse School - Gouache en Inkt - Scheveningen boulevard zomeravond - Verkocht

Ria Exel - Nieuwe Haagse School - Gouache en Inkt - Scheveningen boulevard zomeravond kopen? Bied vanaf 1!
Ria Exel - Nieuwe Haagse School - Gouache en Inkt - Scheveningen boulevard zomeravond kopen? Bied vanaf 1!Ria Exel - Nieuwe Haagse School - Gouache en Inkt - Scheveningen boulevard zomeravond kopen? Bied vanaf 1!Ria Exel - Nieuwe Haagse School - Gouache en Inkt - Scheveningen boulevard zomeravond kopen? Bied vanaf 1!Ria Exel - Nieuwe Haagse School - Gouache en Inkt - Scheveningen boulevard zomeravond kopen? Bied vanaf 1!Ria Exel - Nieuwe Haagse School - Gouache en Inkt - Scheveningen boulevard zomeravond kopen? Bied vanaf 1!Ria Exel - Nieuwe Haagse School - Gouache en Inkt - Scheveningen boulevard zomeravond kopen? Bied vanaf 1!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Ria Exel (1915-1985)
TypeSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekGouache
DragerPapier
IngelijstAlleen in Passe-partout
Afmetingen30 cm x 40 cm (h x b)
Passe-partout35 cm x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
 • Ria ( Maria Geertruida Elisabeth) van Klaveren - Exel werd  op  11 mei 1915 in Rotterdam geboren en overleed op 19 -03- 1985 in Den Haag. Haar moeder had Ierse voorvaders die in de scheepvaart werkzaam waren en haar vader was geschiedenisleraar en schrijver en kwam uit Duisburg. Volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en aan de Académie de la Grande Chaumière in Parijs.

  Zij was ondermeer werkzaam in Rotterdam, Den Haag en Parijs. Maakte studiereizen naar Italië en Zwitserland te Basel en Zurich.

  Tijdens de oorlog werkte ze mee aan verzetspublicaties, wat niet zonder gevolgen bleef. In die tijd voorzag zij een uitgave van verhalen van de dichter R.M. Rilke van illustraties. Van 1952 tot 1958 was ze lerares aan de Koninklijke Academie in Den Haag. In 1959 won ze de Prijs van Edinburg voor haar etsen. Ria Exel was een veelzijdig kunstenares, die vooral bekend werd met haar etsen, tekeningen en illustraties, maar zich ook bezig hield met het maken van wandtapijten, beeldhouwwerken  en schilderijen.

  Diverse tentoonstellingen in binnen- en buitenland o.a. in de Posthoorn en galerieën in Rotterdam, Leiden en Amsterdam. Buiten Nederland was ze onder meer te zien in de Collectieve tentoonstelling samen met Paul Citroen, Jenny Dalenoord te  Brussel (Benelux Huis) in 1958 en in 1959 te  Berlijn samen met  Kees Andréa, Paul Citroen, Jenny Dalenoord.

  Lid van van de Haagse Kunstkring en de Posthoorn groep.

  Staat vernoemd in de Scheen en in de Jacobs.
ConditieGoed

op sommige plekken wat vlekkerig. In passe partout

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
VerzendingWereldwijd
Veilinggegevens
Starttijd29-1-2023 om 21:50
Eindtijd5-2-2023 om 22:23
Biedingen (4)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken
Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.