Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd - Verkocht

Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!
Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!Ton Albers - Groot impressionistisch stilleven - Aquarel - in exclusieve lijst - gesigneerd kopen? Bied vanaf 72!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Ton Albers (1923)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekAquarel
DragerPapier
StijlImpressionistisch
IngelijstIngelijst
Afmetingen65 x 55 cm (h x b)
Incl. lijst90 x 80 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • GROOT, impressionistisch, door de bekende Amsterdamse kunstenaar ton Albers (1923-2017) in 1976 voor expositie in Amsterdams Stedelijk museum geschilderd stilleven.  Bladmaat 55x65cm (HxB). Exclusieve "verdiepte" passe partout en lijst. rechtsonder gesigneerd. Met originele "de Brug expositie" label op achterzijde.


  • Antonius Wilhelmus (Ton) Albers (Amsterdam, 31 juli 1923 – Duivendrecht, 22 december 2017) was een Nederlands kunstenaar. Hij maakte aquarellen, tekeningen en litho's.

    Hij volgde de kunstnijverheidsschool in zijn geboorteplaats en kreeg daarna twaalf jaar les van Piet Landkroon. Tijdens de Tweede Wereldoorlog onderbrak hij zijn studie en ging in het verzet. Hij werkte als ontwerper voor het bedrijfsleven. Hij was onder meer leraar van Hetty Mertz, Caroline Nieuwenhuizen en Roelof Smelt. Vanaf de zeventiger jaren wijdde hij zich volledig aan het aquarelleren en het maken van litho’s met zijn eigen drukpers.

    Hij werd geïnspireerd door de kunst van de Hollandse impressionisten, met name Hendrik Weissenbruch, Jacob Maris en Kees Verwey. Albers werkte in de traditie van de Haagse School: sfeer, stemming en licht. Hij ontwikkelde zijn eigen handschrift met als onderwerpen: landschappen, strandgezichten (de Waddeneilanden), bloemstillevens, stadsgezichten, ballettaferelen en portretten. Veel werk is opgenomen in de ING-collectie, in verzamelingen van grote multinationals (AkzoNobel) en particulieren. Hij was werkzaam in Amsterdam, Duivendrecht en Ouder-Amstel.

    Ton Albers exposeerde onder andere in het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Singer Museum te Laren, het Fries Museum te Leeuwarden, Slot Zeist te Zeist en het Museum Jan van der Togt in Amstelveen.

    Vanaf 1964 is Albers 20 jaar lid – en secretaris geweest – van De Brug. Hij was tevens lid van Arti et Amicitiae sedert 1970, het Sint-Lucasgilde (1970-1992), Groep (opgericht in 1975), Groep 10 (sinds 1975), Culturele Raad Noord-Holland (omstreeks 1990).
Conditie
ConditieGoed
in goede conditie en door de kunstenaar zelf ingelijst.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam, Nederland
koeriersdienstBen u niet in staat om een werk zelf af te halen, dan kunt u een koeriersdienst inschakelen om het werk te laten afhalen. Klik hier voor meer informatie over hoe dit werkt en bekijk de tarieven.
VerzendenDoor het formaat of de kwetsbaarheid is het niet mogelijk om dit item via reguliere post te verzenden

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd23-10-2022 om 23:30
Eindtijd1-11-2022 om 22:26
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken