Wim Bosma - Vissershaven - Verkocht

Wim Bosma - Vissershaven kopen? Bied vanaf 410!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Wim Bosma - Vissershaven kopen? Bied vanaf 410!
Wim Bosma - Vissershaven kopen? Bied vanaf 410!Wim Bosma - Vissershaven kopen? Bied vanaf 410!Wim Bosma - Vissershaven kopen? Bied vanaf 410!Wim Bosma - Vissershaven kopen? Bied vanaf 410!Wim Bosma - Vissershaven kopen? Bied vanaf 410!Wim Bosma - Vissershaven kopen? Bied vanaf 410!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Wim Bosma (1902-1985)
Type kunstwerkSchilderij
Periode1945 t/m 1999
TechniekOlieverf
DragerCanvas (Doek)
OnderwerpHavengezicht
IngelijstIngelijst
Afmetingen46 x 55 cm (h x b)
Incl. lijst55 x 64 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Aangeboden een fraai artistiek schilderij van de bekende Amsterdamse kunstenaar Wim Bosma (1902-1985)
Schilderijen van Bosma gingen de hele wereld over en zijn door diverse grote musea aangekocht. 
Wim Bosma was kunstschilder, grafisch ontwerper, vervaardiger van houtsnedes en monumentaal kunstenaar van wandschilderingen o.a. Schiphol. 
Wim Bosma's hoofdonderwerpen waren havengezichten en technische onderwerpen zoals treinen en vliegtuigen. Als groot liefhebber van Jazz-muziek schilderde hij ook Jazz schilderijen en verder Afrikaanse kunst. 

Wim Bosma woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Amsterdam verder in Rotterdam, Vreeland (Stichtste Vecht) en Ouderkerk aan de Amstel, in Amsterdam had hij een atelier op de Stadhouderskade 100 

Lid van de kunstenaarsvereniging De Onafhankelijken, stapte op toen de vereniging tijdens de bezetting in de Tweede Wereldoorlog onder Duits censuur (kultuurkamer) kwam te staan. 

Werk van Wim Bosma momenteel anno 2022 in Nederlandse Musea:
Stedelijk Museum Amsterdam (acht schilderijen) - Museum Rotterdam (één schilderij) Het Rijksmuseum heeft diverse tekeningen en houtsnedes in de collectie. Voor Schiphol schilderde Bosma een grote plaquette/wandschildering voor in de aankomsthal deze is in de Tweede Wereldoorlog bij de bombardementen op Schiphol verloren gegaan. Voorts ontwierp hij talloze affiches voor sportevenementen en tentoonstellingen het Stedelijk Museum heeft er een zestal in de collectie.
Conditie
ConditieGoed
Het doek is in goede staat met wat gebruikelijke sporen naar leeftijd, iets licht verfverlies. Bosma lijkt de verf met wat zand gemengd te hebben (grove textuur) De witte vlekken op de achterkant is geen aanslag maar de primer (grondlaag) die plaatselijk door het linnen heen komt, de lijst heeft wat lichte gebruikssporen. 

Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Hattem, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,50
Naar België € 30,00
Naar Duitsland € 40,00
Europese Unie € 40,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieHattem,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd28-1-2023 om 22:51
Eindtijd11-2-2023 om 21:24
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken