Anton Mauve (sr.) (1838-1888)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Anton Mauve (sr.)
Anton Mauve (sr.) (1838-1888)

Anton Mauve (sr.) (1838-1888)

Kunstenaar

Anton MAUVE

Kunstschilder, graficus

Geboren op 18 September 1838 in Zaandam, Gestorven op 5 februari 1888 in Arnhem

Opleiding: Leerling bij Wouterus Verschuur Woonde en werkte in Haarlem

Anton Mauve was een belangrijk kunstenaar in zijn tijd. Hij heeft Vincent van Gogh schilderles gegeven, wat een redelijk grote invloed op hem gehad heeft. Van 1854 tot 1857 heeft Anton Mauve als leerling gewerkt in het atelier van Pieter Frederik van Os. Ook bij Wouter Verschuur was hij een leerling. Hierdoor heeft hij zijn eigen stijl en schilderkunsten goed kunnen ontwikkelen. Tevens werd de Hollandsche Tekenmaatschappij mede opgericht door Anton Mauve.

Ook de Larense School heeft Anton Mauve mede opgericht en gedurende deze tijd waren de jaren zijn meest productieve. In 1888 overleed Anton Mauve aan aneurysma, en Vincent van Gogh droeg een schilderij aan hem op, genaamd Souvenir de Mauve.

Exposities en prijzen:

Prijzen:1887 ? Gouden medaille, Parijse Salon voor De terugkeer van de kudde.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
1
Verkochte items
39
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Anton Mauve (sr.) (1838-1888) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 39 items van Anton Mauve (sr.) (1838-1888) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 106 mensen die Anton Mauve (sr.) (1838-1888) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Anton Mauve (sr.)

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Anton Mauve (sr.)? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Anton Mauve (sr.). Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Anton Mauve (sr.) en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Anton Mauve (sr.) te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Anton Mauve (sr.)!

Volg het aanbod kunst van Anton Mauve (sr.) te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Anton Mauve (sr.) te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Anton Mauve (sr.) instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Anton Mauve (sr.) kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Anton Mauve (sr.)!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Anton Mauve (sr.) kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Anton Mauve (sr.) en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Anton Mauve (sr.) via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Anton Mauve (sr.) of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Anton Mauve (sr.)?

Kunst kopen van Anton Mauve (sr.) begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Anton Mauve (sr.), heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Anton Mauve (sr.). Om meer kans te maken om de Anton Mauve (sr.) te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Anton Mauve (sr.)! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.