• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Berend Hendriks (1918-1997)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Berend Hendriks

Berend Hendriks (1918-1997)

Kunstenaar

Na zijn opleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten, waar hij les kreeg van onder andere Heinrich Campendonk, ontwikkelde Berend Hendriks (Apeldoorn, 1918 - Arnhem 1997) zich tot een veelzijdig kunstenaar: schilder, glasschilder, wandschilder, monumentaal kunstenaar, omgevingskunstenaar, beeldhouwer, keramist en vervaardiger van moza_ek. Zijn schilderijen worden gekenmerkt door geometrische vormen, waarbij hij gebruik maakt van wiskundige reeksen, zowel wat betreft inhoud als kleur. Hendriks was docent aan Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem en stimuleerde daar samen met Peter Struycken de ontwikkeling van omgevingskunst. Werk van Hendriks in de openbare ruimte is onder meer te vinden in Amersfoort, Gouda en Hengelo.

Aangeboden items
0
Verkochte items
27
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (14 x Favoriet)

Momenteel worden er helaas geen items van Berend Hendriks (1918-1997) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 27 items van Berend Hendriks (1918-1997) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 14 mensen die Berend Hendriks (1918-1997) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Kunst kopen van Berend Hendriks

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Berend Hendriks? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Berend Hendriks. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Berend Hendriks en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Berend Hendriks te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Berend Hendriks!

Volg het aanbod kunst van Berend Hendriks te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Berend Hendriks te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Berend Hendriks instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Berend Hendriks kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Berend Hendriks!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Berend Hendriks kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Berend Hendriks en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Berend Hendriks via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Berend Hendriks of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Berend Hendriks?

Kunst kopen van Berend Hendriks begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Berend Hendriks, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Berend Hendriks. Om meer kans te maken om de Berend Hendriks te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Berend Hendriks! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.