• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Constance Wibaut (1920-2014)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Constance Wibaut

Constance Wibaut (1920-2014)

Kunstenaar

Constance Wibaut , van wie het Gemeentemuseum Den Haag meer dan 2.100 modetekeningen en schetsen bezit. Constance Wibaut werd opgeleid als beeldhouwer, maar was in de jaren '50 en '60 zeer succesvol als mode-illustratrice en modejournaliste voor Elsevier's Weekblad. Hierin deed zij met allure in woord en beeld verslag van de nieuwe mode. Zij bezocht hiervoor de coutureshows in Parijs, waar het verboden was te tekenen, laat staan fotograferen. Wibaut onthield scherp wat zij zag en werkte haar aantekeningen n_ de shows razendsnel uit. Vervolgens kon zij afspraken maken bij de couturehuizen om een aantal modellen van dichtbij te zien. Wibaut maakte dan schetsen (croquis), die zij vervolgens uitwerkte tot schitterende, levendige zwart/wit tekeningen, soms ingekleurd met gouache (verf). Constance Wibaut deed niet alleen verslag van de Parijse shows

Aangeboden items
0
Verkochte items
23
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (5 x Favoriet)

Momenteel worden er helaas geen items van Constance Wibaut (1920-2014) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 23 items van Constance Wibaut (1920-2014) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Kunst kopen van Constance Wibaut

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Constance Wibaut? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Constance Wibaut. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Constance Wibaut en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Constance Wibaut te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Constance Wibaut!

Volg het aanbod kunst van Constance Wibaut te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Constance Wibaut te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Constance Wibaut instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Constance Wibaut kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Constance Wibaut!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Constance Wibaut kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Constance Wibaut en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Constance Wibaut via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Constance Wibaut of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Constance Wibaut?

Kunst kopen van Constance Wibaut begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Constance Wibaut, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Constance Wibaut. Om meer kans te maken om de Constance Wibaut te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Constance Wibaut! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.