Dick Bruna (1927-2017)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Dick Bruna
Dick Bruna (1927-2017)

Dick Bruna (1927-2017)

Dick BRUNA (Utrcht 1927 - Utrecht 2017)

tekenaar, grafisch vormgever en schrijver van kinderboeken.

Opleiding:

Bruna was geboren als tweede zoon van de uitgever A.W. Bruna en J.C.C. Erdbrink. Het was de bedoeling dat Dick Bruna het bedrijf van zijn vader en grootvader zou overnemen. Om dit voor te breiden vertrok Dick Bruna voor een tijdje naar Londen en Parijs, hier bezichtigde hij veel musea en besloot hij kunstenaar te willen worden. Bruna heeft slechts korte tijd lessen gevolgd aan de Amsterdamse kunstacademie.

Dick Bruna woont en werkt in Utrecht, hij gaat nog elke dag op de fiets naar zijn atelier.

Dick Bruna is begonnen met het ontwerpen van boekomslagen voor de bekende Zwarte Beertjes reeks en voor Nederlandse schrijvers. Ook ontwierp Dick Bruna talloze affiches. Van zijn kinderboeken is Nijntje zijn bekendste creatie, hiermee werd hij wereldberoemd. De Nijntjesboeken gaan over de gebeurtenissen uit de leefwereld van jonge kinderen. Zijn boeken van Nijntje zijn vertaald in meer dan 50 talen, en Nijntje werd de hoofdpersoon in succesvolle kindermusicals.

Exposities en prijzen:

Dick Bruna had talloze tentoonstellingen die aan zijn werk gewijd waren en is vele malen onderscheiden.

Hij heeft de Zilveren Griffel en het Gouden Penseel als onderscheiding gehad.

In 2007 ontving hij de Gouden Penning van de stad Utrecht.

Aangeboden items
1
Verkochte items
40
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Dick Bruna - Het orkest, offset litho - Gratis verzending binnen Nederland! kopen? Bied vanaf 50!
Dick Bruna (1927-2017) Nederlands Het orkest, offset litho - Gratis verzending binnen Nederland!
Techniek Litho
Afmetingen 24 x 34 cm (h x b)
Gesigneerd Ongesigneerd/Drukgesigneerd
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Dick Bruna

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Dick Bruna? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Dick Bruna. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Dick Bruna en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Dick Bruna te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Dick Bruna!

Volg het aanbod kunst van Dick Bruna te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Dick Bruna te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Dick Bruna instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Dick Bruna kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Dick Bruna!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Dick Bruna kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Dick Bruna en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Dick Bruna via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Dick Bruna of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Dick Bruna?

Kunst kopen van Dick Bruna begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Dick Bruna, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Dick Bruna. Om meer kans te maken om de Dick Bruna te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Dick Bruna! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.