• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Gras Heyen (1917-1988)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Gras Heyen
Gras Heyen (1917-1988)

Gras Heyen (1917-1988)

Kunstenaar

Gras HEYEN (Ter Apel 1917 - Amsterdam 1988)

Heyen was een wandschilder, glasschilder, schilder, beeldhouwer, graficus en bovenal een markante persoonlijkheid. Opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam en aan L?cole Estienne in Parijs. Hij woonde en werkte in Bussum, Amsterdam, Parijs, Fez, Tunis en Arles (Frankrijk). Gras Heyen liet zich wat zijn werk betreft niet gemakkelijk in specifieke genres onderbrengen. Hij was waarschijnlijk te individualistisch ingesteld om zich tot schildersbewegingen te richten en waarschijnlijk ook te kritisch om zich ooit onder een en dezelfde noemer te begeven. Hij was in de eerste plaats graficus, een techniek die een bedachtzame en daardoor ook enigszins afstandelijke wijze van benadering met zich mee brengt. Bij het overlijden van kunstenaar Gras Heyen in 1998 schreef Jan Vrijman: 'Hij ontmaskerde het clich evenzeer als het anti-clich_. Hij verpulverde dikke plechtstatigheid, maar ook de bleekneuzige ironie. Zijn humor ging tot op het bot. Er zijn duizend verhalen over Gras en ieder van ons heeft er zijn eigen lievelingsherinnering aan.' In zijn boek Hartstochtjes wijdt Kees van Kooten een hoofdstuk aan Gras Heyen en zijn beroemde uitspraak ?De Koningin is een lul en de prinsesjes is ook een lul ...?. Werk van Gras Heyen maakt o.a. deel uit van de collectie van Het Stedelijk Museum in Amsterdam.

Aangeboden items
1
Verkochte items
12
Nationaliteit
NederlandsNederlands  
Links
Favoriet
FA. (12 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid
Gras Heyen - Nieuwbouw in West -vetkrijt circa 1960- kopen? Bied vanaf 100!
Gras Heyen - Nieuwbouw in West -vetkrijt circa 1960-

Tekening / Aquarel

Geplaatst doorkunstmest

Eindtijd 04-10-2022 om 21:21

Periode1945 t/m 1999
TechniekPastel/Krijt
Afmetingen58 cm x 68 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst

Kunst kopen van Gras Heyen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Gras Heyen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Gras Heyen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Gras Heyen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Gras Heyen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Gras Heyen!

Volg het aanbod kunst van Gras Heyen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Gras Heyen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Gras Heyen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Gras Heyen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Gras Heyen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Gras Heyen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Gras Heyen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Gras Heyen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Gras Heyen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Gras Heyen?

Kunst kopen van Gras Heyen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Gras Heyen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Gras Heyen. Om meer kans te maken om de Gras Heyen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Gras Heyen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.