Hans Hartung (1904-1989)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Hans Hartung
Hans Hartung (1904-1989)

Hans Hartung (1904-1989)

Kunstschilder, Graficus

Hans HARTUNG (Leipzig 1904 - Antibes 1989)

Hans Hartung was een Franse schilder en graficus van Duitse herkomst. Vanaf de jaren 45 nam Hartung deel aan diverse exposities en zijn werk werd positief beoordeeld door de kunstkritiek, De filmregisseur Alain Resnais maakte een film over hem, die in 1948 in Duitsland en in 1950 in Parijs werd gedraaid. Vanaf 1949 en na een jarenlange schilderpauze had Hartung vele solo-exposities en maakte kennis met de schilders G_rard Schneider, Pierre Soulages, Georges Mathieu, Willi Baumeister en Mark Rothko. Hij werd snel tot een van de belangrijkste vertegenwoordigers van de Informele schilderkunst.In 1952 hadden Hartung en Anna-Eva Bergman elkaar weer getroffen bij een retrospectieve van Gonz_lez en zij woonden, sinds zijn scheiding van Roberta Gonz_lez, vanaf 1953 samen. In 1957 huwden zij voor de tweede keer.Hartung werd in 1956 gekozen tot lid van de Berlijnse Akademie der Künste en werd driemaal uitgenodigd voor de documenta in Kassel: 1 (1955), II (1959) en III (1964). In 1957 ontving hij de Rubenspreis der Stadt Siegen in Siegen en in 1960 werd hij onderscheiden met de schilderprijs op de Binnale van Veneti. Gedurende de jaren 1962 en 1963 was zijn werk te zien op overzichtstentoonstellingen in Z_rich, Wenen, D_sseldorf, Amsterdam en Brussel. Hartung werd in 1977 in de Acad_mie des Beaux-Arts van het Institut de France gekozen en het Mus_e d'Art Moderne de la Ville de Paris organiseerde in 1980 een overzichtstentoonstelling van zijn complete oeuvre aan etsen en litho's. De Franse Post gaf in dat jaar een postzegel uit met een afbeelding van een schilderij van Hartung.Hartungs werk wordt gerekend tot de Nouvelle école de Paris.

Aangeboden items
3
Verkochte items
46
Nationaliteit
Duits Duits  Frans Frans  
Links
Favoriet
filters
Hans Hartung - 2 hardcover boeken - gratis verzonden NL kopen? Bied vanaf 50!
Hans Hartung (1904-1989) Duits Frans 2 hardcover boeken - gratis verzonden NL
TechniekHardcover
Afmetingen29 x 23 cm (h x b)
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Hans Hartung - Kleuren litho: "komposition L1971-1" - 1971 kopen? Bied vanaf 995!
Hans Hartung (1904-1989) Duits Frans Kleuren litho: "komposition L1971-1" - 1971
TechniekLitho
Afmetingen55 x 75.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 995
Bied mee Bied mee
Hans Hartung - Ingelijste litho: Abstracte compositie 'L 33' - 1957 kopen? Bied vanaf 995!
Hans Hartung (1904-1989) Duits Frans Ingelijste litho: Abstracte compositie 'L 33' - 1957
TechniekLitho
Afmetingen72 x 62 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 995
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Hans Hartung

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hans Hartung? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hans Hartung. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hans Hartung en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hans Hartung te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hans Hartung!

Volg het aanbod kunst van Hans Hartung te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hans Hartung te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hans Hartung instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hans Hartung kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hans Hartung!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hans Hartung kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hans Hartung en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hans Hartung via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hans Hartung of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hans Hartung?

Kunst kopen van Hans Hartung begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hans Hartung, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hans Hartung. Om meer kans te maken om de Hans Hartung te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hans Hartung! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.