Hans Ittmann (1914-1972)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Hans Ittmann
Hans Ittmann (1914-1972)

Hans Ittmann (1914-1972)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Hans ITTMANN (Waalwijk 1914 - Amsterdam 1972)

Hans Ittmann ging schilderen naast zijn studie rechten. Na de 2e wereldoorlog ging hij studeren aan de befaamde Ecole des Beaux Arts in Parijs waar hij ondermeer een jaar werkte in het Atelier van Zadkine.
Hans Ittmann was lid van de kunstenaarsgroep "De Onafhankelijken". Zijn werk was aanvankelijk figuratief, maar naarmate hij zich verder ontwikkelde werd het steeds meer abstract.

Hij was later nog lid van de kunstenaarsverenigingen Creatie, Liga Nieuwe Beelden en St. Lukas. Tevens wordt bij vaak in verband gebracht met de groep Vrij Beelden, waar hij geen lid van was.

Het werk van Hans Ittmann bevindt zich in vele museale, bedrijfs- en particuliere collecties en zijn beelden staan in een aantal gemeentes in de open lucht (o.a. Groningen, Emmen).

Aangeboden items
4
Verkochte items
24
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Hans Ittmann - Vrouw met kruik kopen? Bied vanaf 190!
Hans Ittmann (1914-1972) Nederlands Vrouw met kruik
TechniekEts
Afmetingen45 x 36 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 190
Bied mee Bied mee
Hans Ittmann - Schaal op driepoot kopen? Bied vanaf 195!
Hans Ittmann (1914-1972) Nederlands Schaal op driepoot
TechniekKeramiek
Afmetingen21 x 30 x 25 cm (h x b x d)
Openingsbod
€ 195
Bied mee Bied mee
Hans Ittmann - Zittende vrouw kopen? Bied vanaf 95!
Hans Ittmann (1914-1972) Nederlands Zittende vrouw
TechniekKlei
Afmetingen26 x 23 x 10 cm (h x b x d)
Openingsbod
€ 95
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Hans Ittmann

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hans Ittmann? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hans Ittmann. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hans Ittmann en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hans Ittmann te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hans Ittmann!

Volg het aanbod kunst van Hans Ittmann te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hans Ittmann te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hans Ittmann instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hans Ittmann kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hans Ittmann!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hans Ittmann kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hans Ittmann en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hans Ittmann via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hans Ittmann of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hans Ittmann?

Kunst kopen van Hans Ittmann begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hans Ittmann, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hans Ittmann. Om meer kans te maken om de Hans Ittmann te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hans Ittmann! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.