Hans Wap (1943)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Hans Wap
Hans Wap (1943)

Hans Wap (1943)

Hans WAP (Rotterdam 1943)

Schilder, Dichter, Graficus

Opleiding:

Hans Wap volgde zijn opleiding aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam.

Rotterdam

Hans Wap is een belangrijke hedendaagse Nederlandse kunstenaar die werkt vanuit Rotterdam, waar hij ook woont. Zijn werk kenmerkt de man die centraal staat en steeds zoekende is binnen de hectische omgeving van het hedendaags bestaan. De beeldtaal van Hans Wap is zó simpel dat enig wantrouwen kan ontstaan. Is dit wel kunst? Wellicht is het zinvoller om te vragen: Wat treft ons in de primaire symboliek van Indianen, Aboriginals en Papoea's? Waarom grijpt de moderne kunst daar sinds Picasso op terug? Het antwoord is eenvoudig: men wordt op straat overspoeld door signalen. Hoe gecompliceerder de wereld, des te sterker is de behoefte aan eenvoudige beeldsymboliek. De linosnedes van Hans Wap herinneren aan primaire prototypes, gevormd in de kindertijd. In het werk komen veel vliegtuigjes voor, vliegtuigjes die een crash maken tegen een stoelpoot in de huiskamer of tegen de hooggehakte schoenen van de 'femme fatale'. Wap werkt veel met linoleum; het vliegtuigje is het symbool van de reis die Wap maakt door het (nieuwe) materiaal. Wap wil niet geheel abstract werken; er zitten altijd wel figuratieve elementen in het werk. Hij zegt zichzelf figuratief beter te kunnen uitdrukken. In het recentere werk zijn, naast de vorm, de toevalligheden die het snijden in het linoleum met zich mee brengt belangrijk. Wap zet geen kant en klare dingen neer, er is ruimte voor fantasie. Hij maakt abstracte vlakken met vreemde vormen erin, waarmee de toeschouwer volgens hem veel kan.

Exposities en prijzen:

Haags Gemeentemuseum, Den Haag Singer Museum, Laren Rabobank, Eindhoven Galleri Gamlebijen, Frederikstad

Aangeboden items
6
Verkochte items
251
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Hans Wap - De Ski-stoel kopen? Bied vanaf 50!
Hans Wap (1943) Nederlands De Ski-stoel
TechniekZeefdruk
Afmetingen70 x 51 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Hans Wap - Hert, drum, wolf kopen? Bied vanaf 60!
Hans Wap (1943) Nederlands Hert, drum, wolf
TechniekZeefdruk
Afmetingen56 x 76 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee
Hans Wap - TWEE ZEEFDRUKKEN “ Two birds of one feather” en “Spinning tops” kopen? Bied vanaf 69!
Hans Wap (1943) Nederlands TWEE ZEEFDRUKKEN “ Two birds of one feather” en “Spinning tops”
TechniekZeefdruk
Afmetingen56 x 76 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 69
Bied mee Bied mee
Hans Wap - Edelhert, Aarde en Wolf kopen? Bied vanaf 70!
Hans Wap (1943) Nederlands Edelhert, Aarde en Wolf
TechniekZeefdruk
Afmetingen55 x 76 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 70
Bied mee Bied mee
Hans Wap - Zeefdruk: Spinning tops - 1998 kopen? Bied vanaf 69!
Hans Wap (1943) Nederlands Zeefdruk: Spinning tops - 1998
TechniekZeefdruk
Afmetingen56.5 x 76 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 69
Bied mee Bied mee
Hans Wap - Zeefdruk: Two birds of one feather - 1998 kopen? Bied vanaf 69!
Hans Wap (1943) Nederlands Zeefdruk: Two birds of one feather - 1998
TechniekZeefdruk
Afmetingen56.5 x 76 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 69
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Hans Wap

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hans Wap? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hans Wap. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hans Wap en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hans Wap te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hans Wap!

Volg het aanbod kunst van Hans Wap te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hans Wap te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hans Wap instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hans Wap kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hans Wap!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hans Wap kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hans Wap en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hans Wap via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hans Wap of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hans Wap?

Kunst kopen van Hans Wap begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hans Wap, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hans Wap. Om meer kans te maken om de Hans Wap te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hans Wap! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.