Henri Victor Le Fauconnier (1881-1945)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Henri Victor Le Fauconnier
Henri Victor Le Fauconnier (1881-1945)

Henri Victor Le Fauconnier (1881-1945)

Le Fauconnier (1881-1945) behoorde tot de groep vroege kubisten in Parijs, waarvan ook Cézanne en Picasso deel uitmaakten. In 1910 zag men in ons land zijn werk voor het eerst op de eerste tentoonstelling van de Moderne Kunstkring in Amsterdam. De jaren daarop had hij zowel met zijn ideeën als met zijn werk grote invloed op de jonge schilders van de Bergense School, vooral nadat hij in 1914 in Nederland kwam wonen. Een gevoelvolle, brede schilderwijze, massieve vormen en het gebruik van aardtonen als groen en bruin waren de belangrijkste kenmerken van zijn stijl. Le Fauconnier wordt daarom wel beschouwd als de trait-d'union tussen de Franse kubisten en de Bergense School. Musea: o.a. Stedelijk Museum in Amsterdam

Aangeboden items
0
Verkochte items
4
Nationaliteit
Frans Frans  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Henri Victor Le Fauconnier (1881-1945) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Henri Victor Le Fauconnier (1881-1945) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 33 mensen die Henri Victor Le Fauconnier (1881-1945) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Henri Victor Le Fauconnier

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Henri Victor Le Fauconnier? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Henri Victor Le Fauconnier. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Henri Victor Le Fauconnier en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Henri Victor Le Fauconnier te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Henri Victor Le Fauconnier!

Volg het aanbod kunst van Henri Victor Le Fauconnier te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Henri Victor Le Fauconnier te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Henri Victor Le Fauconnier instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Henri Victor Le Fauconnier kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Henri Victor Le Fauconnier!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Henri Victor Le Fauconnier kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Henri Victor Le Fauconnier en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Henri Victor Le Fauconnier via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Henri Victor Le Fauconnier of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Henri Victor Le Fauconnier?

Kunst kopen van Henri Victor Le Fauconnier begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Henri Victor Le Fauconnier, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Henri Victor Le Fauconnier. Om meer kans te maken om de Henri Victor Le Fauconnier te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Henri Victor Le Fauconnier! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.