Herman Gouwe (1875-1965)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Herman Gouwe
Herman Gouwe (1875-1965)

Herman Gouwe (1875-1965)

Herman GOUWE (Alkmaar 1875 - Papeete 1965)

Tussen 1908 en 1927 bracht Herman Gouwe, een studievriend van de Maastrichtse kunstenaar Rob Graafland aan de Amsterdamse Rijksacademie voor Beeldende Kunsten, steeds de helft van het jaar door in Zuid-Limburg. De andere helft van het jaar verbleef hij in Amsterdam, later in Blaricum en soms in het buitenland, in Parijs, in Tanger. Gouwe huurde in deze jaren vanaf de vroege zomer tot in de late herfst en soms zelfs het begin van de winter een atelier en een kamer in Gulpen of in het net over de grens in Belgi_ gelegen Eben Eymael en bracht vele avonden met zijn Limburgse collega-kunstenaars en vrienden door aan het Vrijthof, in de Suisse, de ontmoetingsplaats van de leden van de Limburgse Kunstkring en later van ?de bende van de Suisse?.Gedurende een groot deel van deze periode (van 1911 tot in 1920) onderhield Gouwe een levendige correspondentie met collectioneur P.A. Regnault, die in deze jaren hoge verwachtingen had van de kunstenaar, met wie hij samen aan zijn aanvankelijk nog voorzichtige ontwikkeling in de richting van de moderne kunst begon. Na 1920 eindigde de correspondentie abrupt, om in de jaren 1930 weer voorzichtig en in de jaren 1940 in alle hevigheid op te bloeien.

Aangeboden items
0
Verkochte items
7
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Herman Gouwe (1875-1965) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Herman Gouwe (1875-1965) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 39 mensen die Herman Gouwe (1875-1965) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Herman Gouwe

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Herman Gouwe? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Herman Gouwe. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Herman Gouwe en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Herman Gouwe te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Herman Gouwe!

Volg het aanbod kunst van Herman Gouwe te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Herman Gouwe te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Herman Gouwe instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Herman Gouwe kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Herman Gouwe!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Herman Gouwe kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Herman Gouwe en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Herman Gouwe via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Herman Gouwe of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Herman Gouwe?

Kunst kopen van Herman Gouwe begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Herman Gouwe, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Herman Gouwe. Om meer kans te maken om de Herman Gouwe te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Herman Gouwe! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.