• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Jan Stekelenburg (1922-1977)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Jan Stekelenburg

Jan Stekelenburg (1922-1977)

Kunstenaar

Jan STEKELENBURG (Maasbree 1922 - Deventer 1977)

Opleiding: Jan Stekelenburg volgde een opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam. Na zijn studie onderneemt hij diverse studiereizen naar onder andere Italië en Frankrijk, waar hij zich op latere leeftijd ook zou vestigen.

Jan Stekelenburg een van de eerste abstracte kunstenaars in Nederland na de oorlog. Kenmerkend voor zijn werk is dat het niet volledig abstract is. Naast de zichtbare aspecten laat hij ook gevoelswaardes zien in zijn werken. De werken van Jan Stekelenburg zijn het best te omschrijven als sferisch werk waarbij vorm en kleur in harmonie samengaan. In 1951 sluit Jan Stekelenburg zich aan bij Liga Nieuw Beelden, een vereniging waarbij de meeste modernisten en Cobra leden zich aansloten.

Talens-prijs voor de schilderkunst, 1958 Eervolle vermelding talens-prijs, 1961 Holland de Nieuwe Generatie, Rio de Janiro, 1965Is vertegenwoordigd in o.a. Van Abbemuseum, Eindhoven en Collectie Sandberg, Stedelijk Museum, Amsterdam

Aangeboden items
0
Verkochte items
4
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (10 x Favoriet)

Momenteel worden er helaas geen items van Jan Stekelenburg (1922-1977) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Jan Stekelenburg (1922-1977) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Wilt u zelf een item van deze kunstenaar in de veiling plaatsen? Dat kan en is zeer eenvoudig. Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Kunst kopen van Jan Stekelenburg

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Jan Stekelenburg? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Jan Stekelenburg. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Jan Stekelenburg en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Jan Stekelenburg te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Jan Stekelenburg!

Volg het aanbod kunst van Jan Stekelenburg te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Jan Stekelenburg te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Jan Stekelenburg instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Jan Stekelenburg kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Jan Stekelenburg!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Jan Stekelenburg kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Jan Stekelenburg en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Jan Stekelenburg via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Jan Stekelenburg of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Jan Stekelenburg?

Kunst kopen van Jan Stekelenburg begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Jan Stekelenburg, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Jan Stekelenburg. Om meer kans te maken om de Jan Stekelenburg te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Jan Stekelenburg! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.