Kees Franse (1924-1982)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kees Franse
Kees Franse (1924-1982)

Kees Franse (1924-1982)

Kunstenaar

Kees FRANSE

Schilder, beeldhouwer, graficus, tekenaar

Geboren in 1924 te Oud-Beijerland als Cornelis Franse, overleden in 1982 te Rotterdam.

Opleiding: Franse heeft van 1944 tot 1949 gestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Heeft vervolgens onder andere gewerkt in Rotterdam en Parijs.

De bekende Rotterdamse kunstenaar Kees Franse maakte vaak abstract-figuratieve stadgezichten, figuurvoorstellingen en bloem- en vruchtstillevens. Een vaak terugkerend motief is de appel. Hij experimenteerde ook met houtsculpturen. In 1951 was hij medeoprichter van de kunstenaarsgroep Argus, waarmee hij een aantal keren exposeerde. In 1954 ontving hij de Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst. Van 1969 tot aan zijn dood doceerde hij aan de Rotterdamse Academie voor Beeldende Kunsten.

Exposities en prijzen:

In 1959 vertegenwoordigde Franse Nederland op de Bi_nnale van Parijs. In 1987 vond er een overzichtstentoonstelling van zijn werk plaats in het Museum Boijmans van Beuningen. Werk van Franse is te zien in de openbare ruimte van onder andere Rotterdam en Gorinchem en hangt in verschillende musea.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
1
Verkochte items
116
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Kees Franse - Litho kopen? Bied vanaf 50!
Kees Franse (1924-1982) Nederlands Litho
TechniekLitho
Afmetingen57 cm x 39 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Kees Franse

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Kees Franse? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Kees Franse. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Kees Franse en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Kees Franse te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Kees Franse!

Volg het aanbod kunst van Kees Franse te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Kees Franse te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Kees Franse instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Kees Franse kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Kees Franse!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Kees Franse kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Kees Franse en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Kees Franse via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Kees Franse of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Kees Franse?

Kunst kopen van Kees Franse begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Kees Franse, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Kees Franse. Om meer kans te maken om de Kees Franse te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Kees Franse! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.