Simon Maris (1873-1935)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Simon Maris
Simon Maris (1873-1935)

Simon Maris (1873-1935)

Kunstenaar

Simon Willem Maris (Den Haag, 12 mei 1873 ? Amsterdam, 22 januari 1935) was een Nederlands kunstschilder.Maris was zoon en leerling van de schilder Willem Maris. Hij woonde en werkte achtereenvolgens in Den Haag, Weesp, Antwerpen (na 1895), Brussel, Amsterdam en Parijs (na 1902). Hij studeerde 2,5 jaar aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, 2 jaar aan de academie voor Beeldende Kunsten in Antwerpen, maakte een eenjarige studiereis naar Parijs en een studiereis naar Itali_. Hij schilderde, tekende en etste figuren (met name vrouwen) en portretten en gaf les aan N.F.H. Cevat, M.R. Jacobson, E. van Mastricht. Werk van hem is aanwezig in het Rijksmuseum in Amsterdam, het gemeentemuseum in Arnhem, het Drents Museum in Assen en het Universiteitsmuseum in Groningen. Hij was vanaf 1900 bevriend met Piet Mondriaan.bron ; rkd , wikipedia , scheen , jacobs

Aangeboden items
1
Verkochte items
10
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Simon Maris - olie op doek, handgesigneerd r.o. kopen? Bied vanaf 425!
Simon Maris (1873-1935) Nederlands olie op doek, handgesigneerd r.o.
TechniekOlieverf
Afmetingen70 x 100 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 425
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Simon Maris

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Simon Maris? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Simon Maris. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Simon Maris en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Simon Maris te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Simon Maris!

Volg het aanbod kunst van Simon Maris te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Simon Maris te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Simon Maris instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Simon Maris kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Simon Maris!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Simon Maris kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Simon Maris en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Simon Maris via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Simon Maris of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Simon Maris?

Kunst kopen van Simon Maris begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Simon Maris, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Simon Maris. Om meer kans te maken om de Simon Maris te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Simon Maris! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.