Willem Witsen (1860-1923)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Willem Witsen
Willem Witsen (1860-1923)

Willem Witsen (1860-1923)

Kunstschilder, Graficus, Tekenaar

Willem WITSEN (Amsterdam 1860 - Amsterdam 1923)

Willem Witsen genoot vanaf 1878 zijn opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam. Hij zat in het bestuur van de kunstenaarsvereniging Sint-Lucas en richtte ook de Nederlandse Etsclub op. In 1883 werd het werk van Witsen voor het eerst tentoongesteld en drie jaar later ontving hij een aanmoedigingsprijs voor jong talent. Witsen was een van de Tachtigers, een groep jonge Nederlandse kunstenaars die veel artistieke en politieke invloed uitoefenden. In 1900 won de kunstenaar, fotograaf en etser op de Wereldtentoonstelling in Parijs een gouden medaille. Witsen was gespecialisserd in stadsgezichten, deze worden beschouwd als zijn sterkste werk. Verder schilderde hij tijdens zijn leven veel bloemstillevens en portretten. Het atelier van Witsen, het zogenaamde Witsenhuis, bestaat nog steeds als Rijksmonument.

Exposities en prijzen:

Presentatie op Biënnale in Venetië, 1895 en 1897. Gouden medaille op Wereldtentoonstelling Parijs, 1900

Aangeboden items
4
Verkochte items
129
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Willem Witsen - Ets/aquatint: 'Turfschepen in de Oude Schans' - 1904 kopen? Bied vanaf 1050!
Willem Witsen (1860-1923) Nederlands Ets/aquatint: 'Turfschepen in de Oude Schans' - 1904
TechniekEts/Aquatint
Afmetingen76 x 91 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 1.050
Bied mee Bied mee
Willem Witsen - Turfschepen in de Oude Schans kopen? Bied vanaf 975!
Willem Witsen (1860-1923) Nederlands Turfschepen in de Oude Schans
TechniekEts
Afmetingen58 x 71.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 975
Bied mee Bied mee
Willem Witsen - Molenpoort, Wijk bij Duurstede kopen? Bied vanaf 190!
Willem Witsen (1860-1923) Nederlands Molenpoort, Wijk bij Duurstede
TechniekEts
Afmetingen44 x 33.5 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 190
Bied mee Bied mee
Willem Witsen - Ets: The embankment in de regen, Thames - Londen (zeldzaam werk!) kopen? Bied vanaf 999!
Willem Witsen (1860-1923) Nederlands Ets: The embankment in de regen, Thames - Londen (zeldzaam werk!)
TechniekEts
Afmetingen50 x 59 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 999
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Willem Witsen

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Willem Witsen? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Willem Witsen. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Willem Witsen en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Willem Witsen te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Willem Witsen!

Volg het aanbod kunst van Willem Witsen te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Willem Witsen te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Willem Witsen instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Willem Witsen kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Willem Witsen!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Willem Witsen kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Willem Witsen en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Willem Witsen via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Willem Witsen of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Willem Witsen?

Kunst kopen van Willem Witsen begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Willem Witsen, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Willem Witsen. Om meer kans te maken om de Willem Witsen te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Willem Witsen! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.