Marius Bauer - ets (groot), handgesigneerd (ingelijst) - Verkocht

Marius Bauer - ets (groot), handgesigneerd (ingelijst) kopen? Bied vanaf 250!
Dit item is verkocht Toon item
Grafiek (handgesigneerd)

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Marius Bauer - ets (groot), handgesigneerd (ingelijst) kopen? Bied vanaf 250!
Marius Bauer - ets (groot), handgesigneerd (ingelijst) kopen? Bied vanaf 250!Marius Bauer - ets (groot), handgesigneerd (ingelijst) kopen? Bied vanaf 250!Marius Bauer - ets (groot), handgesigneerd (ingelijst) kopen? Bied vanaf 250!Marius Bauer - ets (groot), handgesigneerd (ingelijst) kopen? Bied vanaf 250!Marius Bauer - ets (groot), handgesigneerd (ingelijst) kopen? Bied vanaf 250!Marius Bauer - ets (groot), handgesigneerd (ingelijst) kopen? Bied vanaf 250!Marius Bauer - ets (groot), handgesigneerd (ingelijst) kopen? Bied vanaf 250!Marius Bauer - ets (groot), handgesigneerd (ingelijst) kopen? Bied vanaf 250!Marius Bauer - ets (groot), handgesigneerd (ingelijst) kopen? Bied vanaf 250!Marius Bauer - ets (groot), handgesigneerd (ingelijst) kopen? Bied vanaf 250!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Marius Bauer (1867-1932)
Type kunstwerkGrafiek (handgesigneerd)
Periode1900 t/m 1944
TechniekEts
DragerPapier
StijlKlassiek
IngelijstIngelijst
Afmetingen58 x 40 cm (h x b)
Incl. lijst93 x 74 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Over hemzelf:
Den Haag 1867 – 1932 Amsterdam In de periode tussen 1880 en 1930 zochten veel Nederlandse schilders hun inspiratie buiten onze landsgrenzen. Sommige kunstenaars gingen daarbij heel ver en reisden naar de Oriënt om het exotische leven daar in beelden vast te leggen. Zo zijn Willem Hofker, Gerard Adolfs, Willem Dooijewaard en Isaac Israels schilders met oriëntaalse onderwerpen in hun oeuvre. Maar Nederlands meest uitgesproken oriëntalist is toch wel Marius Bauer. Zijn reputatie is vrijwel uitsluitend op oriëntalistische voorstellingen gestoeld.
Bauer was een echte avonturier. “Ja, ’t kan me niet “ver” genoeg zijn! En hoe vreemder en wonderlijker alles is, des te meer ik geniet.” schreef hij aan zijn vriend, journalist Maurits Wagenvoort. Een groot aantal reizen, hiertoe in staat gesteld door kunsthandelaar Elbert Jan van Wisselingh, voerden Bauer van Europa naar Turkije, Palestina, Noord-Afrika en het Verre Oosten. Zijn grootste inspiratiebron vond hij wellicht in Constantinopel en India. Plaatsen die hij direct associeerde met de vertellingen uit Duizend-en-één-nacht. De schetsen en tekeningen die hij daar maakte, werkte Bauer later uit tot etsen, aquarellen en schilderijen. Opgezet in een voor hem kenmerkende, impressionistische toets. Hoewel zijn onderwerpen strikt oriëntalistisch zijn, heeft Bauer in zijn kleurgebruik altijd iets ‘Hollands’ behouden. Felle kleurenpracht, zoals van de Franse oriëntalisten, heeft hij achterwege gelaten.
De werken van Marius Bauer lijken in een zweem van dromerigheid gehuld. Herkenbare elementen zoals bekende gebouwen, exotische dieren en traditionele kledij roepen, zowel voor ervaren reizigers als voor mensen die er niet zijn geweest, bekende taferelen op. Juist deze herinneringen en associaties waren voor Bauer erg belangrijk. Voor hem was de realiteit niet meer dan een middel tot inspiratie en hij schilderde dan ook liever vanuit zijn verbeelding dan de realiteit. Dit verklaart ook het feit dat Bauer de onderwerpen die hij op zijn reizen heeft gezien, pas lange tijd daarna uitwerkte. Zelf zei hij dat niet het onthouden van de werkelijkheid het moeilijkste is, maar juist het vergeten ervan.
Conditie
ConditieGoed
Het werk is netjes ingelijst en in goede staat.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Maarssen, Nederland
VerzendenPakketpost
Prijs> 10KG of groter dan 1,00 x 0,50 meter
Binnen Nederland € 17,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieMaarssen,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd23-9-2019 om 15:35
Eindtijd6-10-2019 om 20:16
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken