Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug - Verkocht

Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kopen? Bied vanaf 125!
Dit item is verkocht Toon item
Schilderij

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kopen? Bied vanaf 125!
Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kopen? Bied vanaf 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kopen? Bied vanaf 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kopen? Bied vanaf 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kopen? Bied vanaf 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kopen? Bied vanaf 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kopen? Bied vanaf 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kopen? Bied vanaf 125!Piet Landkroon - Vrouw met kat - Kunstenaarsvereniging De Brug kopen? Bied vanaf 125!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Piet Landkroon (1907-1997)
Type kunstwerkSchilderij
Jaartal1953
TechniekGemengde Techniek
DragerPapier
StijlExpressionistisch
IngelijstIngelijst
Afmetingen33 x 22 cm (h x b)
Incl. lijst52 x 40 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd

Een interessant expressionistisch werk van Piet Landkroon.

In oorspronkelijke lijst.
Het werk komt uit de collectie van de Dienst voor 's Rijks Verspreide Kunstvoorwerpen en was (foutief) met de hand ingeschreven onder G. Landkroon.


Piet Landkroon volgde een opleiding aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam gedurende de jaren 1924-1929, hij was daar leerling van Hendrik Jan Wolter en Johannes Hendricus Jurres.

Zijn onderwerpen waren portretten, zelfportretten, stillevens, en havengezichten. Hij was winnaar van de Cohen Gosschalkprijs in 1928 en de Willink van Collenprijs ook in 1928 en de Thérèse van Duyl-Schwartzeprijs in 1938.

Hij was ondermeer lid van De Brug in Amsterdam. De Brug werd opgericht naar voorbeeld van de eerder in Duitsland opgerichte vereniging ‘Die Brücke’. Het doel was de introductie van de Nieuwe Zakelijkheid in de schilderkunst, een overtuiging die na de Eerste Wereldoorlog de kunst ging beheersen. Het doel van de Nieuwe Zakelijkheid was om kunst meer in dienst te stellen van het sociale bewustzijn.
Conditie
ConditieGoed
Het werk verkeert in goede conditie (heeft tot voor kort achter glasgezeten en heeft geen beschadigingen). Het schilderij is met gemengde techniek gemaakt. Lijkt op combinatie olieverf en krijt.
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Amsterdam dit werk kan worden afgehaald zonder verdere kosten in amsterdam of stavoren, friesland. parkeren voor de deur., Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 10,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAMSTERDAM Dit werk kan worden afgehaald zonder verdere kosten in Amsterdam of Stavoren, Friesland. Parkeren voor de deur.,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd25-1-2020 om 15:41
Eindtijd9-2-2020 om 20:19
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken