• Populair
 • 1e keer aangeboden
 • Aftersale
 • Laatste 24u geplaatst
 • Loopt vandaag af
 • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français

Pol Bury - gevierd Op-Art / Kinetisch kunstenaar - "houten Kubus" - gesigneerd

Pol Bury - gevierd Op-Art / Kinetisch kunstenaar - "houten Kubus" - gesigneerd kopen? Bied vanaf 53!
Pol Bury - gevierd Op-Art / Kinetisch kunstenaar - "houten Kubus" - gesigneerd kopen? Bied vanaf 53!Pol Bury - gevierd Op-Art / Kinetisch kunstenaar - "houten Kubus" - gesigneerd kopen? Bied vanaf 53!Pol Bury - gevierd Op-Art / Kinetisch kunstenaar - "houten Kubus" - gesigneerd kopen? Bied vanaf 53!Pol Bury - gevierd Op-Art / Kinetisch kunstenaar - "houten Kubus" - gesigneerd kopen? Bied vanaf 53!Pol Bury - gevierd Op-Art / Kinetisch kunstenaar - "houten Kubus" - gesigneerd kopen? Bied vanaf 53!Pol Bury - gevierd Op-Art / Kinetisch kunstenaar - "houten Kubus" - gesigneerd kopen? Bied vanaf 53!Pol Bury - gevierd Op-Art / Kinetisch kunstenaar - "houten Kubus" - gesigneerd kopen? Bied vanaf 53!
Vergelijkbaar item plaatsen
 • Pol Bury (1922-2005)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekLitho
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen75 cm x 55 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
 • Pol Bury ( Haine-Saint-Pierre, 26 april 1922 – Parijs, 28 september 2005) was een Belgisch schilder en beeldhouwer, die deel uitmaakte van de Waalse Surrealistische beweging en van de Cobra-groep.

  Hij werd bekend met zijn fonteinen tot in de Verenigde Staten en Japan en door zijn bijdragen aan de Kinetische kunst. Op zestienjarige leeftijd begon hij teken- en decoratielessen te volgen aan de academie voor schone kunsten in Bergen. Al snel maakte hij kennis met het werk van Tanguy en begon hij zelf te schilderen. Ook de doeken van René Magritte hebben hem beïnvloed. Vanaf 1947 begon Bury steeds abstracter te schilderen en werd hij gedwongen de surrealistische beweging te verlaten om zich aan te sluiten bij de groep la jeune peinture belge.

  Van toen af stelde hij zijn werken tentoon met kunstenaars van de Cobra-groep. Hij verliet Cobra echter weer snel, doordat hij zich niet kon verenigen met de sterke hang naar het spontane. In 1969 maakte hij zijn eerste monumentale werk: een fontein voor de universiteit van Iowa. In Brussel bevindt zich de fontein Pol Bury, door hem gemaakt en naar hem vernoemd.
ConditieZeer Goed

fraaie scherpe litho - losbladig

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Pol Bury (1922-2005)

BelgischBelgischFransFransAlle items van deze kunstenaar (1)
Geplaatst door  artpointamsterdam
FA. (114)

Lid sinds 2013
3060 verkochte items
Alle items van deze verkoper (49)
Pinterest
55 cm
75 cm
Sluit over 1d 17u 48m 45s
Openingsbod€ 53
Veilingkosten: 15%
AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatieAmsterdam, Nederland
VerzendingWereldwijd
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:25-09-2022 om 16:29
Eindtijd:04-10-2022 om 22:17
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.