Toon Kelder - Grote 1948 inkt en penseel op papier voorstelling "Ballerina" gesigneerd - Verkocht

Toon Kelder - Grote 1948 inkt en penseel op papier voorstelling "Ballerina" gesigneerd kopen? Bied vanaf 59!
Dit item is verkocht Toon item
Tekening / Aquarel

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

Vergelijkbaar item plaatsen
Toon Kelder - Grote 1948 inkt en penseel op papier voorstelling "Ballerina" gesigneerd kopen? Bied vanaf 59!
Toon Kelder - Grote 1948 inkt en penseel op papier voorstelling "Ballerina" gesigneerd kopen? Bied vanaf 59!Toon Kelder - Grote 1948 inkt en penseel op papier voorstelling "Ballerina" gesigneerd kopen? Bied vanaf 59!Toon Kelder - Grote 1948 inkt en penseel op papier voorstelling "Ballerina" gesigneerd kopen? Bied vanaf 59!Toon Kelder - Grote 1948 inkt en penseel op papier voorstelling "Ballerina" gesigneerd kopen? Bied vanaf 59!Toon Kelder - Grote 1948 inkt en penseel op papier voorstelling "Ballerina" gesigneerd kopen? Bied vanaf 59!Toon Kelder - Grote 1948 inkt en penseel op papier voorstelling "Ballerina" gesigneerd kopen? Bied vanaf 59!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Omschrijving
  • Toon Kelder (1894-1973)
TypeTekening / Aquarel
Periode1945 t/m 1999
TechniekPenseel (Inkt)
DragerPapier
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen54 x 46 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
  • Toon Kelder is een van de vele schilders die zich door de Parijse avant-garde kunstenaars lieten inspireren om in de beginjaren van de twintigste eeuw een zeer persoonlijke stijl te ontwikkelen. Tegelijkertijd werd zijn werk gevormd door een constante drang tot vernieuwing. In de jaren twintig van de vorige eeuw schilderde hij bloemen, figuren en naakten - meestal met zijn vrouw Alexandrine als model - die allemaal in expressieve kleuren werden weergegeven. In de jaren dertig tot 1945 ontwikkelde hij subtiel gestileerde vrouwelijke vormen in zachte, wazige tinten, maar ook ruiters te paard en mythische figuren in bosrijke landschappen. Na 1945 gaf hij de figuratieve schilderkunst op en legde zich toe op het maken van abstracte beelden. Hij verbleef enige tijd in Antibes waar hij mooie inkttekeningen maakte. Hij wordt beschouwd als lid van de Nieuwe Haagse School.
Conditie
ConditieGoed
wat zichtbare bruine puntjes/plekjes. 
Transport
Afhalen Het werk is af te halen op locatie. Als koper dient u zelf verpakkingsmateriaal mee te nemen. De locatie is: Purmerend, Nederland
VerzendenPakketpost
PrijsTot 2 kg.
Binnen Nederland € 7,00
Naar België € 15,00
Naar Duitsland € 15,00
Europese Unie € 17,50
Wereldwijd € 20,00

Garantie
GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Log in of registreer om de opbrengst te bekijken

AfhalenJa is mogelijk
ObjectlocatiePurmerend,  Nederland
Veilinggegevens
Starttijd25-11-2023 om 22:52
Eindtijd5-12-2023 om 22:45
Biedingen (1)
Log in of registreer om de biedgeschiedenis te bekijken