Chris Beekman (1887-1964)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Chris Beekman
Chris Beekman (1887-1964)

Chris Beekman (1887-1964)

Chris BEEKMAN (Den Haag 1887 - Blaricum 1964)

Chris Beekman was een Nederlandse schilder en tekenaar die politiek actief was. Wat niet heel bekend is, is dat hij lid was van de kunstenaarsbeweging De Stijl. Beekman volgde een avondopleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en werkte overdag bij een aardewerkfabriek. Hij begon met abstract schilderen met geometrische vormen en kleuren die bij De Stijl werden gebruikt. Hij was al vroeg politiek actief en raakte bevriend met socialistische en anarchistische, radicale kunstenaars. Dit beïnvloedde ook zijn werk, dat steeds meer politiek gekleurd werd. In 1919 keerde Beekman zich af van De Stijl door een conflict met Theo van Doesburg en ging later ook meer figuratief schilderen, aangezien dit meer aansloeg binnen socialistische kringen. Vanaf dat moment schilderde hij veel arbeiders, zoals ook Russische socialistische kunstenaars deden. Werken van Beekman zijn onder meer te zien in het Singer Museum in Laren en het Gemeentemuseum in Den Haag.

Aangeboden items
0
Verkochte items
12
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Chris Beekman (1887-1964) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 12 items van Chris Beekman (1887-1964) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 30 mensen die Chris Beekman (1887-1964) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Chris Beekman

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Chris Beekman? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Chris Beekman. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Chris Beekman en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Chris Beekman te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Chris Beekman!

Volg het aanbod kunst van Chris Beekman te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Chris Beekman te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Chris Beekman instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Chris Beekman kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Chris Beekman!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Chris Beekman kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Chris Beekman en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Chris Beekman via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Chris Beekman of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Chris Beekman?

Kunst kopen van Chris Beekman begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Chris Beekman, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Chris Beekman. Om meer kans te maken om de Chris Beekman te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Chris Beekman! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.