Dick Cassee (1930)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Dick Cassee
Dick Cassee (1930)

Dick Cassee (1930)

Kunstenaar

Dick CASSÉE (Bloemendaal 1930)

Aquarellist, beeldhouwer, graficus, fotograaf

Opleiding:

Cassee heeft zijn opleiding gedaan aan de AKI Enschede van 1950-1954 In 1961 heeft hij in Parijs in Atelier 17 gewerkt bij S.W. Hayter. Van 1966 tot 1988 was Cassee docent aan de Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch.

Dick Cassee behoort tot de belangrijkste grafische kunstenaars van Nederland. Hedentendagen woont en werkt hij in Amsterdam. Cassee maakt landschappen, duinlandschappen, non figuratief en geometrisch abstract werk. Dick Cassee wordt geïnspireerd door weidse verlaten landschappen, vanuit de directe waarneming ontstaan zijn tekeningen. Hij tekent het onderwerp ter plekke 10 tallen malen om "de vorm mee te nemen", waarna ze verder uitgewerkt worden in het atelier. Na 2006 wordt de figuratieve gelijkenis voor hem ondergeschikt.

Exposities en prijzen:

1965 Grafiekprijs zwart wit 1966 onderscheiden door de nederlandse sectie Aica voor Grafiek 1982 Jeanne Bieruma Oosting prijs voor aquarel

Aangeboden items
4
Verkochte items
107
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Dick Cassee - zeer grote linosnede: Compositie - 1988 (200 cm, uniek item !) kopen? Bied vanaf 175!
Dick Cassee (1930) Nederlands zeer grote linosnede: Compositie - 1988 (200 cm, uniek item !)
TechniekHout/Linosnede
Afmetingen200 x 28 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerJapans Papier
Openingsbod
€ 175
Bied mee Bied mee
Dick Cassee - Essaouira, droge naald ets kopen? Bied vanaf 195!
Dick Cassee (1930) Nederlands Essaouira, droge naald ets
TechniekDroge Naald
Afmetingen65 x 47 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 195
Bied mee Bied mee
Dick Cassee - Aurel, droge naald ets kopen? Bied vanaf 250!
Dick Cassee (1930) Nederlands Aurel, droge naald ets
TechniekDroge Naald
Afmetingen65 x 50 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee
Dick Cassee - ingelijste ets: Les Matinaux III - 1971 kopen? Bied vanaf 250!
Dick Cassee (1930) Nederlands ingelijste ets: Les Matinaux III - 1971
TechniekEts
Afmetingen32.5 x 56 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 250
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Dick Cassee

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Dick Cassee? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Dick Cassee. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Dick Cassee en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Dick Cassee te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Dick Cassee!

Volg het aanbod kunst van Dick Cassee te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Dick Cassee te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Dick Cassee instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Dick Cassee kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Dick Cassee!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Dick Cassee kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Dick Cassee en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Dick Cassee via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Dick Cassee of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Dick Cassee?

Kunst kopen van Dick Cassee begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Dick Cassee, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Dick Cassee. Om meer kans te maken om de Dick Cassee te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Dick Cassee! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.