Edgar Fernhout (1912-1974)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Edgar Fernhout
Edgar Fernhout (1912-1974)

Edgar Fernhout (1912-1974)

Edgar FERNHOUT (Bergen 1912 - Bergen 1974)

Edgar Fernhout begon na het gymnasium in Alkmaar en Amsterdam aan zijn werk als schilder in Amsterdam en verhuisde daarna meerdere keren met zijn moeder, Charley Toorop, die tevens kunstenares was. In het begin van zijn kunstenaarsleven schilderde hij vooral stillevens en portretten. Toen Edgar Fernhout 20 was kreeg hij reeds zijn eerste eigen tentoonstelling. In 1936 verhuisde Fernhout met zijn vrouw naar Italië, waar hij de Renaissance schilderkunst wilde bestuderen. Na een depressie tijdens de tweede wereldoorlog speelde Edgar Fernhout in 1945 een belangrijke rol in de kunstwereld van Nederland. Gedurende deze tijd werd zijn stijl steeds unieker. Behalve portretten en stillevens, schilderde hij ook erg veel landschappen, die grotendeels beïnvloed werden door de vakanties die hij doorbracht in Zeeland. Naast Nederland en Italië heeft Fernhout ook in Frankrijk geschilderd.

Aangeboden items
5
Verkochte items
53
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Edgar Fernhout - Litho: Bloemen kopen? Bied vanaf 75!
Edgar Fernhout (1912-1974) Nederlands Litho: Bloemen
Techniek Litho
Afmetingen 48 x 63 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 75
Bied mee Bied mee
Edgar Fernhout - Litho: Bloemen kopen? Bied vanaf 49!
Edgar Fernhout (1912-1974) Nederlands Litho: Bloemen
Techniek Litho
Afmetingen 63 x 48 cm (h x b)
Gesigneerd Signatuur meegedrukt
Openingsbod
€ 49
Bied mee Bied mee
Edgar Fernhout - Litho: Herfstlandschap kopen? Bied vanaf 50!
Edgar Fernhout (1912-1974) Nederlands Litho: Herfstlandschap
Techniek Litho
Afmetingen 48 x 63 cm (h x b)
Gesigneerd Signatuur meegedrukt
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Edgar Fernhout - Litho: Zomerlandschap kopen? Bied vanaf 50!
Edgar Fernhout (1912-1974) Nederlands Litho: Zomerlandschap
Techniek Litho
Afmetingen 48 x 63 cm (h x b)
Gesigneerd Signatuur meegedrukt
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Edgar Fernhout - Litho: Winterlandschap kopen? Bied vanaf 50!
Edgar Fernhout (1912-1974) Nederlands Litho: Winterlandschap
Techniek Litho
Afmetingen 48 x 63 cm (h x b)
Gesigneerd Signatuur meegedrukt
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Edgar Fernhout

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Edgar Fernhout? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Edgar Fernhout. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Edgar Fernhout en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Edgar Fernhout te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Edgar Fernhout!

Volg het aanbod kunst van Edgar Fernhout te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Edgar Fernhout te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Edgar Fernhout instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Edgar Fernhout kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Edgar Fernhout!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Edgar Fernhout kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Edgar Fernhout en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Edgar Fernhout via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Edgar Fernhout of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Edgar Fernhout?

Kunst kopen van Edgar Fernhout begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Edgar Fernhout, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Edgar Fernhout. Om meer kans te maken om de Edgar Fernhout te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Edgar Fernhout! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.