Edgar Fernhout (1912-1974)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Edgar Fernhout
Edgar Fernhout (1912-1974)

Edgar Fernhout (1912-1974)

Kunstenaar

Edgar FERNHOUT (Bergen 1912 - Bergen 1974)

Edgar Fernhout begon na het gymnasium in Alkmaar en Amsterdam aan zijn werk als schilder in Amsterdam en verhuisde daarna meerdere keren met zijn moeder, Charley Toorop, die tevens kunstenares was. In het begin van zijn kunstenaarsleven schilderde hij vooral stillevens en portretten. Toen Edgar Fernhout 20 was kreeg hij reeds zijn eerste eigen tentoonstelling. In 1936 verhuisde Fernhout met zijn vrouw naar Italië, waar hij de Renaissance schilderkunst wilde bestuderen. Na een depressie tijdens de tweede wereldoorlog speelde Edgar Fernhout in 1945 een belangrijke rol in de kunstwereld van Nederland. Gedurende deze tijd werd zijn stijl steeds unieker. Behalve portretten en stillevens, schilderde hij ook erg veel landschappen, die grotendeels beïnvloed werden door de vakanties die hij doorbracht in Zeeland. Naast Nederland en Italië heeft Fernhout ook in Frankrijk geschilderd.

Aangeboden items
0
Verkochte items
51
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
De gekozen filters geven op dit moment geen resultaat. U kunt andere filters proberen terug naar ons gehele aanbod.

Momenteel worden er helaas geen items van Edgar Fernhout (1912-1974) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Er zijn 51 items van Edgar Fernhout (1912-1974) verkocht in het verleden. Wilt u op de hoogte blijven? Stel dan een e-mail alert in!

Er zijn 49 mensen die Edgar Fernhout (1912-1974) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.


Ontdek Kunstveiling


Kunst kopen van Edgar Fernhout

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Edgar Fernhout? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Edgar Fernhout. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Edgar Fernhout en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Edgar Fernhout te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Edgar Fernhout!

Volg het aanbod kunst van Edgar Fernhout te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Edgar Fernhout te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Edgar Fernhout instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Edgar Fernhout kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Edgar Fernhout!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Edgar Fernhout kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Edgar Fernhout en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Edgar Fernhout via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Edgar Fernhout of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Edgar Fernhout?

Kunst kopen van Edgar Fernhout begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Edgar Fernhout, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Edgar Fernhout. Om meer kans te maken om de Edgar Fernhout te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Edgar Fernhout! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.