Hendrikus IJkelenstam (1897-1993)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Hendrikus IJkelenstam
Hendrikus IJkelenstam (1897-1993)

Hendrikus IJkelenstam (1897-1993)

Hendrikus IJKELENSTAM

Schilder, tekenaar, graficus, boetseerder.

Geboren te Utrecht in 1897, overleden in 1993 te Amsterdam.

Opleiding: IJkelenstam volgde van 1913 tot 1916 een opleiding aan de Rijksschool voor kunstnijverheid te Amsterdam. Ook volgde hij van 1915 tot 1916 een avondcursus aan de Rijksakademie van beeldende kunsten en van 1916 tot 1920 een volledige opleiding aldaar.

Na zijn kunstopleidingen vestigde IJkelenstam, die overigens vaak signeerde met ?Ykelenstam?, zich in 1925 in Amsterdam. Hij maakte grafische werken en olieverfschilderingen van stadsgezichten, stillevens en portretten in naturalistische stijl en verwierf vooral bekendheid met zijn portretten en sfeervolle stadgezichten van Amsterdam. In 1929 maakte IJkelenstam een buitenlandse reis naar Frankrijk, waar hij sindsdien regelmatig een bezoek aan bracht. Ook reisde hij twee maar naar Madrid, Toledo en omstreken. Florence, Rome en andere Italiaanse steden bezocht hij in 1955, 1958 en 1959. IJkelenstam was lid van meerdere kunstenaarsverenigngen, waaronder Arti et Amicitiae en De Onafhankelijken en gaf vanaf 1951 tekenles aan de Gemeentelijke Middelbare School voor meisjes in Amsterdam.

Exposities en prijzen:

IJkelenstam heeft meerdere prijzen ontvangen; tweemaal, in 1925 en 1928, werd hij onderscheiden met de St. Luke Award. In 1919 ontving hij van Arti et Amicitiae de Willink van Collen Prijs. In 1939 ontving hij de Franse titel ?Officier d'Acad_mie? en in 1959 de bronzen medaille van deze zelfde Orde van de Academische Palmen.

Door: Arthur Brouwers

Aangeboden items
1
Verkochte items
36
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Hendrikus IJkelenstam - Boerderij in de sneeuw. kopen? Bied vanaf 50!
Hendrikus IJkelenstam (1897-1993) Nederlands Boerderij in de sneeuw.
TechniekOlieverf
Afmetingen45 x 52 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerCanvas (Doek)
IngelijstIngelijst
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Hendrikus IJkelenstam

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Hendrikus IJkelenstam? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Hendrikus IJkelenstam. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Hendrikus IJkelenstam en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Hendrikus IJkelenstam te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Hendrikus IJkelenstam!

Volg het aanbod kunst van Hendrikus IJkelenstam te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Hendrikus IJkelenstam te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Hendrikus IJkelenstam instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Hendrikus IJkelenstam kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Hendrikus IJkelenstam!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Hendrikus IJkelenstam kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Hendrikus IJkelenstam en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Hendrikus IJkelenstam via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Hendrikus IJkelenstam of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Hendrikus IJkelenstam?

Kunst kopen van Hendrikus IJkelenstam begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Hendrikus IJkelenstam, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Hendrikus IJkelenstam. Om meer kans te maken om de Hendrikus IJkelenstam te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Hendrikus IJkelenstam! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.