• Populair
  • 1e keer aangeboden
  • Aftersale
  • Laatste 24u geplaatst
  • Loopt vandaag af
  • Vanaf 1 euro
Deutsch
English
Français
Henry Moore (1898-1986)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Henry Moore
Henry Moore (1898-1986)

Henry Moore (1898-1986)

Kunstenaar

Henry MOORE (Castleford 1898 - Much Hadham 1986)

Engelse beeldhouwer. Henry Moore is bij het grote publiek met name bekend door zijn grote abstracte bronzen en marmeren sculpturen. Hij speelde een belangrijke rol bij het introduceren van een nieuwe vorm van modernisme in het Verenigd Koninkrijk. Zijn figuren zijn meestal abstracties van het menselijk lichaam. Veel van zijn beste werken vallen in de categorie: "moeder en kind" of "achteroverleunende figuren", behalve een korte fase in de jaren '50 toen hij zich toelegde op het uitbeelden van groepen personen.Het werk van Moore wordt gekenmerkt door organische en natuurlijke vormen en geeft meestal een suggestieve benadering van de natuurlijke contouren van het (vrouwelijke) lichaam zonder figuratief te zijn. Moore voelde zich sterk verbonden met de natuur en hij haalde hier dan ook veel inspiratie uit. Zo verzamelde hij in zijn atelier allerlei voorwerpen zoals botten, stenen en drijfhout. De vormen van zijn latere abstracte sculpturen zijn vaak doorboord of bevatten holle ruimtes. Moore-kenners vergelijken de kronkels in zijn werk met het landschap en de heuvels van zijn geboortestreek Yorkshire.

Aangeboden items
1
Verkochte items
12
Nationaliteit
EngelsEngels  
Links
Favoriet
FA. (16 x Favoriet)
filters
1 aangeboden items van deze kunstenaar
*list
grid
big-grid

Aftersale items

Onderstaande items zijn mogelijk nog beschikbaar. U kunt eenmalig een bod uitbrengen in de aftersale.
Henry Moore - Three Seated Figures kopen? Bied vanaf 745!
Henry Moore - Three Seated FiguresGrafiek (handgesigneerd)

Geplaatst doorMigdale1

Eindtijd 06-09-2022 om 21:13

Jaartal1981
TechniekLitho
Afmetingen60 cm x 47 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
IngelijstIngelijst

Kunst kopen van Henry Moore

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Henry Moore? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Henry Moore. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Henry Moore en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Henry Moore te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Henry Moore!

Volg het aanbod kunst van Henry Moore te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Henry Moore te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Henry Moore instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Henry Moore kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Henry Moore!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Henry Moore kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Henry Moore en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Henry Moore via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Henry Moore of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Henry Moore?

Kunst kopen van Henry Moore begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Henry Moore, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Henry Moore. Om meer kans te maken om de Henry Moore te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Henry Moore! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.