Pierre van Soest (1930-2001)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Pierre van Soest
Pierre van Soest (1930-2001)

Pierre van Soest (1930-2001)

Kunstenaar

Pierre van SOEST (Venlo 1930 - Amsterdam 2001)

Pierre van Soest volgt van 1947-1949 zijn kunstopleiding aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten te Amsterdam. Hij was docent aan de Ateliers 63 te Haarlem van 1965 tot 1971 en daarna, van 1972 tot 1987 aan de Academie voor Kunst en Vormgeving te Den Bosch.

Van Soest vestigde zich in 1947 in Amsterdam, maar vanaf 1964 woonde en werkte van Soest afwisselend in Amsterdam en Helle (Nuth, Zuid Limburg).

Tekenen is voor van Soest altijd van wezenlijk belang geweest, zijn schilderijen zijn schilderijen werden ook altijd begeleidt door talloze schetsen en tekeningen. Schetsen van van Soest waren een hulpmiddel maar kunnen ook als autonoom kunstwerk gezien worden. Het was een wisselwerking, schilderijen leverden ook nieuwe ideeën op voor schetsen. Het vroege werk van Pierre van Soest is vaak bestempeld als post-Cobra vanwege zijn abstract expressionistische stijl. Van Soest zelf was het hier niet mee eens. Vanaf eind jaren zestig ging Pierre van Soest schilderen in reeksen. Wanneer hij door een bepaald motief werd gegrepen was dit aanleiding voor een hele serie aan werken. Zoals 'Paraplu's', 'Insecten', 'Weekendfilm' en 'Portret van Helle' Ook is van Soest werkzaam geweest op het gebied der monumentale kunsten en voerde wandschilderingen en betonreliefs uit in openbare en particuliere gebouwen in Nederland.

Exposities en prijzen:

Pierre van Soest heeft door heel Nederland tentoonstellingen gehad en heeft veel deel genomen aan groepstentoonstellingen.

Zijn werk is vertegenwoordigd in vele verschillende openbare, en particuliere verzamelingen.Waar onder musea, gemeenten, banken en bedrijven.

Aangeboden items
2
Verkochte items
63
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Pierre van Soest - Compositie, litho, bijzondere uitgave kopen? Bied vanaf 20!
Pierre van Soest (1930-2001) Nederlands Compositie, litho, bijzondere uitgave
TechniekLitho
Afmetingen51 x 66 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 20
Bied mee Bied mee
Pierre van Soest - Compositie, litho kopen? Bied vanaf 35!
Pierre van Soest (1930-2001) Nederlands Compositie, litho
TechniekLitho
Afmetingen79 x 57 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerGeschept Papier
Openingsbod
€ 35
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Pierre van Soest

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Pierre van Soest? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Pierre van Soest. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Pierre van Soest en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Pierre van Soest te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Pierre van Soest!

Volg het aanbod kunst van Pierre van Soest te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Pierre van Soest te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Pierre van Soest instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Pierre van Soest kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Pierre van Soest!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Pierre van Soest kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Pierre van Soest en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Pierre van Soest via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Pierre van Soest of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Pierre van Soest?

Kunst kopen van Pierre van Soest begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Pierre van Soest, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Pierre van Soest. Om meer kans te maken om de Pierre van Soest te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Pierre van Soest! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.