Piet van der Hem (1885-1961)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Piet van der Hem
Piet van der Hem (1885-1961)

Piet van der Hem (1885-1961)

Piet van der Hem (Wirdum, 9 september 1885 - Den Haag, 24 april 1961) was schilder, tekenaar en boekbandontwerper.Van der Hem werd geboren in Friesland. Hij was een zoon van Dirk van der Hem, koopman, en Geertje Pieters Smids.

Toen hij op twaalfjarige leeftijd wees geworden was, werd Piet van der Hem opgenomen in het gezin van een oom en tante te Leeuwarden. Na vier jaar de rijks-HBS in deze stad te hebben bezocht, besloot hij, gestimuleerd door zijn tekenleraar J. Bubberman, zich verder als kunstenaar te bekwamen. In 1902 ging Van der Hem naar Amsterdam om daar aan de Rijksschool voor Kunstnijverheid te studeren. Hij volgde ook een tekenopleiding aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam.

Van medio 1907 tot 1908 werd hij door een Koninklijke Subsidie voor de Schilderkunst in staat gesteld een jaar op Montmartre in Parijs te wonen en te studeren. Hij maakte een groot aantal tekeningen en schilderijen van het straat- en uitgaansleven in Parijs, waarin veel overeenkomsten met het werk van kunstenaars als Henri de Toulouse-Lautrec en Theodor Steinlen merkbaar zijn. Ook Van der Hem werd gefascineerd door de charme van het Parijse nachtleven. Daarna keerde hij terug naar Amsterdam.

Een herdruk werd gemaakt van tien kleine aquarellen, die in de zomer van 1902 door hem op zeventienjarige leeftijd werden geschilderd en als prentbriefkaarten zijn verzonden aan A.Fockema, die in het buitenland verbleef.

In 1914 ging hij meewerken aan De Nieuwe Amsterdammer met nogal politieke tekeningen, die niet van humor waren ontbloot. Hij maakte ook tekeningen in het blad De Kroniek. In 1923 ging hij aan het werk als politiek tekenaar voor De Haagsche Post. Voor het blad Sprokkelingen van de firma Lindeteves Stokvis maakte Van der Hem tientallen tekeningen terwijl hij ook voor andere bedrijven reclamefolders, affiches en boekbanden ontwierp. Een recensent schreef over hem; "Hier is een tekenaar van bewonderenswaardige vaardigheid, lenigheid, klaarheid en puntigheid aan het werk".

Aangeboden items
3
Verkochte items
21
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Piet van der Hem - Atalaya's prehistorische rotsgrotten kopen? Bied vanaf 299!
Piet van der Hem (1885-1961) Nederlands Atalaya's prehistorische rotsgrotten
Techniek Gemengde Techniek
Afmetingen 31 x 36 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 299
Bied mee Bied mee
Piet van der Hem - Volendams meisje in klederdracht kopen? Bied vanaf 50!
Piet van der Hem (1885-1961) Nederlands Volendams meisje in klederdracht
Techniek Olieverf
Afmetingen 61 x 49.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Canvas (Doek)
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 50
Bied mee Bied mee
Piet van der Hem - Paarden op het plein. kopen? Bied vanaf 375!
Piet van der Hem (1885-1961) Nederlands Paarden op het plein.
Techniek Aquarel
Afmetingen 52 x 56 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 375
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Piet van der Hem

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Piet van der Hem? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Piet van der Hem. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Piet van der Hem en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Piet van der Hem te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Piet van der Hem!

Volg het aanbod kunst van Piet van der Hem te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Piet van der Hem te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Piet van der Hem instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Piet van der Hem kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Piet van der Hem!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Piet van der Hem kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Piet van der Hem en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Piet van der Hem via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Piet van der Hem of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Piet van der Hem?

Kunst kopen van Piet van der Hem begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Piet van der Hem, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Piet van der Hem. Om meer kans te maken om de Piet van der Hem te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Piet van der Hem! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.