Roland Topor (1936-1997)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Roland Topor
Roland Topor (1936-1997)

Roland Topor (1936-1997)

Kunstenaar

Roland TOPOR (Parijs 1936 - Parijs 1997)

Franse schilder, filmmaker, illustrator, cartoonist, schrijver en acteur.

Opleiding:
Topor was een creatieve duizendpoot, hij ontwierp theater - decors, theater - kleding schreef toneelstukken en boeken, maakte illustraties voor onderandere pamfletten. Het boek "de huurder'" (Le locataire chim_rique) van Roland Topor is verfimd door Roman Polanski. Ook schreef Rland Topor twee liedjes voor Megumi Satsu ?Je m?aime? and ?Monte dans mon Ambulance?.

Met zijn bizarre litho's, tekeningen en schilderijen probeert Topor de angst voor de dood te verdrijven. Topor staat bekend om het surrealistische karakter van zijn werk.

Exposities en prijzen:

Topor heeft een aantal keer tentoongesteld in het Stedelijk Museum te Amsterdam en in de rest van de wereld.

Aangeboden items
1
Verkochte items
50
Nationaliteit
Frans Frans  
Links
Favoriet
filters
Roland Topor - Blinde Liefde kopen? Bied vanaf 190!
Roland Topor (1936-1997) Frans Blinde Liefde
TechniekGemengde Techniek
Afmetingen51 cm x 35 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
DragerPapier
Openingsbod
€ 190
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Roland Topor

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Roland Topor? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Roland Topor. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Roland Topor en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Roland Topor te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Roland Topor!

Volg het aanbod kunst van Roland Topor te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Roland Topor te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Roland Topor instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Roland Topor kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Roland Topor!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Roland Topor kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Roland Topor en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Roland Topor via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Roland Topor of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Roland Topor?

Kunst kopen van Roland Topor begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Roland Topor, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Roland Topor. Om meer kans te maken om de Roland Topor te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Roland Topor! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.