• Populair
 • Loopt vandaag af
 • 1e keer aangeboden
 • Vanaf 1 euro
 • Vandaag geplaatst
 • Laatste kans
 • Alleen aftersale
Deutsch
English
Français
Sientje Mesdag van Houten (1834-1909)
 1. Home
 2. >
 3. Kunstenaars
 4. >
 5. Sientje Mesdag van Houten

Sientje Mesdag van Houten (1834-1909)

Kunstenaar

Sientje Mesdag van Houten (Groningen, 23 december 1834 - Den Haag, 20 maart 1909) was een Nederlandse kunstschilderes en de echtgenote van Hendrik Willem Mesdag, de Nederlandse marineschilder van de Haagse School.Ze was de oudste van zeven kinderen van Derk van Houten en Barbara Elisabeth Meihuizen. Een van haar broers was de latere minister Samuel van Houten. Haar vader had een grote houtzaagmolen aan het Damsterdiep. Ze huwde Mesdag op 23 april 1856.Sientje was een stevige morele steun voor haar man, vooral toen ze hem in 1866 geestdriftig steunde, toen hij zijn zakenberoep opgaf om zich uitsluitend aan de schilderkunst te wijden. Zelf begon ze pas in 1879 te schilderen, nadat ze haar enig kind verloor, de achtjarige Klaas. Ze legde zich toe op landschapschilderkunst en stillevens. J.C. d'Arnaud Gerkens (1823-1892) hielp haar bij het tekenen, terwijl ze voor het schilderen geholpen werd door haar man en door haar aangetrouwde neef Lourens Alma Tadema. In 1881 schilderde ze mee aan het Panorama Mesdag.Ze onderscheidde zich op meerdere exposities. In 1884 kreeg een van haar landschappen een gouden medaille te Amsterdam en te Parijs werd een bronzen medaille toegekend voor een heidelandschap. In 1893 maakte ze grote indruk op een expositie in Chicago.Toen Sientje Mesdag 70 jaar werd, in 1905, werd ze met een grote hommage-expositie vereerd in de zalen van Pulchri Studio. Ze was toen al, op 21 december 1904, opgenomen als Officier in de Orde van Oranje-Nassau. In 1906 vierde het echtpaar Mesdag-Van Houten hun gouden bruiloft.Ze stierf te Den Haag op 20 maart 1909. Ze ligt begraven op Oud Eik en Duinen. Daar volgde haar man in 1915. Ook haar broer Samuel werd (in 1930) bijgezet in hetzelfde graf.Bron ; rkd , Wikipedia , scheen , jacobs

Aangeboden items
0
Verkochte items
8
Nationaliteit
Nederlands
Links
Favoriet
FA. (30 x Favoriet)

Momenteel worden er helaas geen items van Sientje Mesdag van Houten (1834-1909) aangeboden. Bekijk ons huidige veilingaanbod.

Wilt u via e-mail een alert ontvangen wanneer er een item van Sientje Mesdag van Houten (1834-1909) wordt aangeboden, maak deze dan favoriet.

Er zijn 30 mensen die Sientje Mesdag van Houten (1834-1909) favoriet hebben gemaakt. Heeft u een werk te koop? Deze mensen hebben zeker interesse! Maak hier een account aan en plaats het in de veiling.

Ontdek Kunstveiling

undefined

Nieuw aanbod

undefined

Populaire items

undefined

Exclusief aanbod

undefined

Vanaf 1 euro bieden

undefined

Aftersale

undefined

CoBrA Kunst

undefined

Exclusieve Grafiek

undefined

Sculpturen & Objecten

undefined

Sieraden & Juwelen

undefined

Vinyl

Kunst kopen van Sientje Mesdag van Houten

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Sientje Mesdag van Houten? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Sientje Mesdag van Houten. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Sientje Mesdag van Houten en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Sientje Mesdag van Houten te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Sientje Mesdag van Houten!

Volg het aanbod kunst van Sientje Mesdag van Houten te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Sientje Mesdag van Houten te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Sientje Mesdag van Houten instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Sientje Mesdag van Houten kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Sientje Mesdag van Houten!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Sientje Mesdag van Houten kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Sientje Mesdag van Houten en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Sientje Mesdag van Houten via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Sientje Mesdag van Houten of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Sientje Mesdag van Houten?

Kunst kopen van Sientje Mesdag van Houten begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Sientje Mesdag van Houten, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Sientje Mesdag van Houten. Om meer kans te maken om de Sientje Mesdag van Houten te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Sientje Mesdag van Houten! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.