Willem van Leusden (1886-1974)
  1. Home
  2. >
  3. Kunstenaars
  4. >
  5. Kunstenaar
  6. >
  7. Willem van Leusden
Willem van Leusden (1886-1974)

Willem van Leusden (1886-1974)

Willem van LEUSDEN (Utrecht 1886 - Utrecht1974)

Schilder, etser, graveur

Opleiding: Van Leusden volgde van 1902 tot 1906 onderwijs aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en van 1907 tot 1910 aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Van Leusden heeft onder andere gewerkt in Utrecht, Groningen, Den Haag, Amsterdam, Belgi_ en Amiens.

Gedurende drie jaar ontving Van Leusden de koninklijke subsidie voor jonge kunstenaars. Hij maakte in eerste instantie realistische afbeeldingen, maar ging later via abstract werk (in traditie van De Stijl) over tot het maken van surrealistische kunst. Hij behoorde tot de kern surrealistische kunstenaars die van 1930 tot 1950 actief waren in Utrecht. Van Leusden doceerde in Utrecht van 1916 tot 1924 aan de Kunstnijverheidsschool en daarna aan de Avondschool voor Kunst en Industrieel Onderwijs. Hij was lid van Arti et Amicitiae in Amsterdam, van de Haagse Kunstkring en erelid van Kunstliefde en De Luis. Bovendien was hij erelid van Utrecht.

Behoort tot de volgende stromingen/groepen: Grafisch gezelschap De Luis.

Aangeboden items
4
Verkochte items
103
Nationaliteit
Nederlands Nederlands  
Links
Favoriet
filters
Willem van Leusden - Wasgoed op het erf - Ets kopen? Bied vanaf 42!
Willem van Leusden (1886-1974) Nederlands Wasgoed op het erf - Ets
Techniek Ets
Afmetingen 25 x 23 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 42
Bied mee Bied mee
Willem van Leusden - Franse Kathedraal - Ets kopen? Bied vanaf 60!
Willem van Leusden (1886-1974) Nederlands Franse Kathedraal - Ets
Techniek Ets
Afmetingen 50 x 66 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 60
Bied mee Bied mee
Willem van Leusden - Rotslandschap 1948 - ets/aquatint, oplage 25 kopen? Bied vanaf 135!
Willem van Leusden (1886-1974) Nederlands Rotslandschap 1948 - ets/aquatint, oplage 25
Techniek Ets/Aquatint
Afmetingen 34.5 x 40.5 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Ingelijst Ingelijst
Openingsbod
€ 135
Bied mee Bied mee
Willem van Leusden - Hooi uitladen op de boerderij - Ets kopen? Bied vanaf 45!
Willem van Leusden (1886-1974) Nederlands Hooi uitladen op de boerderij - Ets
Techniek Ets
Afmetingen 22 x 35 cm (h x b)
Gesigneerd Handgesigneerd
Drager Papier
Openingsbod
€ 45
Bied mee Bied mee

Kunst kopen van Willem van Leusden

Wilt u graag een kunstwerk kopen van Willem van Leusden? Bekijk dan het actuele veilingaanbod en bied mee op mooie en unieke kunstwerken van Willem van Leusden. Betaalbare en exclusieve kunst kopen van Willem van Leusden en andere erkende kunstenaars is leuk, toegankelijk én binnen handbereik via Kunstveiling. Ontdek nu alle kunstwerken van Willem van Leusden te koop bij Kunstveiling en bemachtig uw eigen Willem van Leusden!

Volg het aanbod kunst van Willem van Leusden te koop

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuw aanbod van Willem van Leusden te koop? Via uw persoonlijke Kunstveiling account kunt u Willem van Leusden instellen als uw favoriete kunstenaar. Wanneer er nieuwe Willem van Leusden kunstwerken in de veiling worden geplaatst, ontvangt u hierover per e-mail bericht. Daarnaast kunt u alle kunstwerken van uw favoriete kunstenaars eenvoudig bekijken via uw persoonlijke account. Op die manier loopt u nooit meer een nieuw item in de veiling mis en koopt u gemakkelijk kunst van Willem van Leusden!

Bekijk bijvoorbeeld ook eens het aanbod kunstwerken van Karel Appel, Anton Heyboer en Klaas Gubbels in de veiling.

Waarom via Kunstveiling kunst van Willem van Leusden kopen?

Via Kunstveiling koopt u unieke kunstwerken van Willem van Leusden en andere erkende kunstenaars tegen veilingprijzen. Kunst kopen van Willem van Leusden via Kunstveiling is toegankelijk, transparant en laagdrempelig. Dagelijks worden vele nieuwe kunstwerken in de veiling geplaatst, van moderne schilderijen tot oude prenten en van sculpturen tot design en sieraden. U stemt het aanbod gemakkelijk op uw eigen wensen af en wordt automatisch in contact gebracht met de verkoper als u na afloop van de veiling de hoogste bieder bent. U betaalt bij Kunstveiling slechts 15% veilingkosten over de hamerprijs. Dit wordt bij het uitbrengen van een bod al aangegeven, zodat u achteraf nooit voor verrassingen komt te staan.

Bovendien kunt u via Kunstveiling ook zelf kunst van Willem van Leusden of andere erkende kunstenaars verkopen. Meer over het verkopen van kunst leest u op de pagina Kunst Verkopen.

Hoe breng ik een bod uit op een kunstwerk van Willem van Leusden?

Kunst kopen van Willem van Leusden begint bij het plaatsen van een bod. Om een bod uit te brengen op een kunstwerk van Willem van Leusden, heeft u account bij Kunstveiling nodig. Hier maakt u gemakkelijk een account aan. Bij alle items in de veiling treft u detailgegevens van het kunstwerk, een openingsbod en een aflooptijd. Tot deze tijd kunt u een bod uitbrengen op het kunstwerk van Willem van Leusden. Om meer kans te maken om de Willem van Leusden te bemachtigen, kunt u een autobod instellen. Bent u de winnende bieder? Dan neemt de verkoper contact met u op. Is het kunstwerk helaas aan u voorbijgegaan? Bekijk dan het actuele aanbod met alle andere kunst van Willem van Leusden! Let op: lees voordat u kunst gaat kopen of verkopen via Kunstveiling de veilingregels goed door.