Charles Donker - Ets: Waterhoen

Charles Donker - Ets: Waterhoen kopen? Bied vanaf 395!
Charles Donker - Ets: Waterhoen kopen? Bied vanaf 395!Charles Donker - Ets: Waterhoen kopen? Bied vanaf 395!Charles Donker - Ets: Waterhoen kopen? Bied vanaf 395!Charles Donker - Ets: Waterhoen kopen? Bied vanaf 395!Charles Donker - Ets: Waterhoen kopen? Bied vanaf 395!
Vergelijkbaar item plaatsen
  • Charles Donker (1940)
TypeGrafiek (handgesigneerd)
Periode1945 t/m 1999
TechniekEts
DragerPapier
StijlModern
OnderwerpDieren
IngelijstNiet Ingelijst
Afmetingen44.5 cm x 35 cm (h x b)
GesigneerdHandgesigneerd
Oplage24/75
Ets van Charles Donker. Titel: Waterhoen. Afmetingen blad: H44.5 x b35cm. Afmetingen voorstelling: H21 x b22.5cm. Het werk is, rechts onderaan, door de kunstenaar gesigneerd met potlood. De authenticiteit van het, aangeboden, werk wordt volledig gegarandeerd. Een certificaat van echtheid kan, op aanvraag, worden gemaild. 

Verzenden/ophalen:

Bij aankoop kan het werk worden opgehaald in 's-Gravenzande ( vlakbij Den Haag (Scheveningen), Rotterdam en Delft en 10 minuten van het strand). De termijn voor het ophalen is zeer ruim bij vooruitbetaling. M.a.w. de koper kan het werk weken of zelfs maanden later ophalen en het zo mogelijk combineren met een bezoek aan één van de bovengenoemde steden of het strand. Het werk kan ook worden verzonden via Postnl. Onze verzenddagen zijn dinsdag en donderdag.

Geboren: Utrecht

Opleiding: Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving

Charles Donker is een Nederlandse graficus die vooral bekendheid heeft verworven met zijn etsen van de natuur. Van 1956 tot 1961 is hij leerling op de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving in Den Bosch. Hier volgt hij twee jaar les op de afdeling Monumentale Kunst, waar hij onder meer leert mozaïeken te ontwerpen. Vanaf 1969 maakt hij alleen nog maar tekeningen en etsen. In 1962 gaat Donker onderdeel uitmaken van het in 1960 opgerichte Grafisch Gezelschap De Luis. De Luis heeft in die jaren een atelier in Utrecht dat gebruikt mag worden door verschillende kunstenaars. Het doel van de groep is het bevorderen van de vrije grafische kunsten. Dit proberen zij te bewerkstelligen door zowel de productie als de verspreiding (door middel van een systeem van abonnees en begunstigers) van grafiek te vergroten.

Door een in de jaren zeventig gehouden tentoonstelling in het Centraal Museum in Utrecht en de publicatie van het boek Dagboek Rhijnauwen verwerft Charles Donker landelijke bekendheid als graficus. Donkers werk heeft vaak de natuur als onderwerp, de plaats waar hij het liefst werkt. Uit zijn dagboek blijkt dat hij urenlang in stilte de natuur kan bestuderen. Dingen die hij dan ziet, gebruikt hij voor zijn etsen. Donker werkt meestal in oplages tussen de tien en vijftig etsen. De platen waar de prenten mee worden gemaakt, zijn zelden gedateerd. De afdruk krijgt vaak wel een datum mee.

Vanaf de jaren zeventig behoort hij tot één van de weinige hedendaagse Nederlandse grafici die bijna voortdurend van zijn werk kan leven. Dit komt met name doordat hij aan veel verkooptentoonstellingen deelneemt. Sinds 2000 is Donker minder op tentoonstellingen terug te vinden. Het werk van Charles Donker is onder andere in het Rijksmuseum, het Centraal Museum Utrecht, Museum Boijmans Van Beuningen, het Rembrandthuis en de collectie van Frits Lugt bij de Fondation Custodia in Parijs te zien.

ConditieZeer Goed

GarantieBij het plaatsen van het item verklaar ik mij akkoord met de garantievoorwaarden zoals deze gelden op Kunstveiling ten aanzien van een juiste omschrijving van het aangeboden item

De verkoper neemt de volledige verantwoordelijkheid voor dit item. Kunstveiling biedt slechts het platform bij deze transactie, welke direct met de verkoper afgehandeld dient te worden. Meer informatie.

Sluit over 1d 20u 17m 00s
Openingsbod€ 395
Veilingkosten: 15%
Bied mee Bied mee
AfhalenJa is mogelijk
Objectlocatie'S-GRAVENZANDE,  Nederland
VerzendingAlleen binnen Europa
VEILINGGEGEVENS
Starttijd:01-02-2023 om 23:01
Eindtijd:10-02-2023 om 20:28
Let op: bij een bod in de laatste 5 minuten wordt de veilingduur met 5 minuten verlengd.

Nog geen account?
Door een gratis account aan te maken kunt u bieden op {{numberOfItems}} items of zelf een item in de veiling plaatsen.